27 Nisan 2024|Cumartesi,17:00:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.211 1,86
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Temmuz 2023 - 11:00
22 Temmuz 2023 - 11:002 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sapanca Gölü'nde tekneler yasağa rağmen kullanılıyor

Sapanca Gölü'nde yasak olmasına rağmen motorlu tekneler cirit atıyor. Yasağı tanımayan motorlu teknelere karşı vatandaşlar denetim yapılmasını istiyor.

Sapanca Gölü'nde tekneler yasağa rağmen kullanılıyor
Toprak Turizm


Kanun gereği içme ve kullanma suyu temin edilen iç sularda; akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması yasak.

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'nde de akaryakıt ile çalışan motorlu teknelerinin kullanılması yasak kapsamında.

Ancak yasağa rağmen gölde motorlu tekneler kullanılıyor. Bu konuda yeterli denetim yapılmaması nedeniyle tekne sahipleri yasağa aldırış etmeden gölde rahatça dolaşabiliyor.

Son olarak gölde kayda alınan görüntüde motorlu teknelerin rahatça dolaştıkları görülüyor. Öyleki bir tekne gölün her iki yakasına rahatça gidip gelebiliyor.

Vatandaşlar, içme suyu kaynağı olan gölün korunması için motorlu teknelere yönelik denetim yapılmasını istiyor.

İLGİLİ YÖNETMELİK NE DİYOR

Çevre denetimi

MADDE 8 – (1) İçme ve kullanma suyu temin edilen iç sularda; akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılmasına izin verilmez. Yelkenli, kürekli veya akümülatör ile çalışan vasıtalara ve sallara izin verilebilir. Ancak, göl yüzey alanının çok büyük olması nedeniyle yöre halkının; güvenlik, toplu taşıma, su ürünleri çıkarılması gibi gerekli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, akaryakıt ile çalışacak gemi ve iç su araçlarının kullanılmasına su alma yapısına 300 metreden daha yakın olmamak şartıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce izin verilebilir. Bu amaçla kullanılacak araçlarda oluşabilecek her türlü atık su ve sintine suyunun arıtıldıktan sonra bile içme ve kullanma suyu rezervuarına boşaltılması yasaktır.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç