27 Nisan 2024|Cumartesi,09:15:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.044 2,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
25 Ağustos 2020 - 14:39
25 Ağustos 2020 - 14:392 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Topağaç'ta ölümler durdurulamıyor, üretici isyanda

Akyazı Topağaç Mahallesi'nde 3 ay önce başlayan büyükbaş hayvan ölümlerinin önü alınamıyor. Mahallede 40'ı aşkın hayvan telef olurken hayvan sahipleri yardım bekliyor.

Topağaç'ta ölümler durdurulamıyor, üretici isyanda
MARMARA GÖZ


Topağaç Mahallesi'nde geçtiğimiz Haziran ayında başlayan büyükbaş hayvan ölümleri devam ediyor. Şimdiye kadar 40'ı aşkın hayvanın öldüğü mahallede hastalığın çıkmasının ardından  Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçmiş. Hayvanların otladığı merayı kapatan ekipler, mahallede dezenfekte ve ilaçlama çalışması yapmıştı.

Alınan örneklerin analizleri sonucunda ölümlere kene zehirlenmesinin neden olduğu açıklanmıştı. Ancak alınan önlemlere ve yapılan dezenfekte çalışmalarına rağmen hayvan ölümlerinin önü bir türlü alınamıyor.

Topağaç Mahalesi Muhtarı İsmail Başer, Akyazı Haber'e konuştu. Başer, hastalığın önünün alınamadığı ifade ederek; "Hayvanlar teker teker ölüyor. Merayı kapattık. Dezenfekte yapmaktan hayvanları derileri soyuldu. 'Kene zehirlenmesi' dediler. Ancak biz inanmıyoruz. Bir türlü çözüm bulunamadı. Maddi kayıp büyük. Herkes tedirgin. Bir an evvel gerçek çözüm bulunsun istiyoruz. Hayvanlar otlağa çıkamıyor. Hayvan sahipleri kışlık otunu yediriyor. Kışın bu hayvanlar ne yiyecek? Saman 23 lira oldu. İlaç ve para yardımı yapılması lazım" diye konuştu.

KENE ZEHİRLENMESİ KONTROL ALTINA ALINABİLİR

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Eski Başkanı Mustafa Yıldız da ölümlere ilişkin laboratuvar sonuçlarına göre konuşmanın daha doğru olacağını belirtti. Daha önce açıklanan 'kene zehirlenmesi' hastalığının ilaçlama ile kolay şekilde kontrol altına almanın mümkün olduğunu ifade eden Yıldız; "Öncelikle çok iyi muayene edilip, laboratuvar sonuçlarına göre yol izlenmesi gerekiyor. Şayet kene zehirlenmesi ise görev vatandaşa düşüyor. Hayvanı düzenli kontrol edip kene görülürse ilaçlama yapılacak. Bu yapılırsa hastalık hemen kontrol altına alınabilir" dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç