29 Nisan 2024|Pazartesi,14:06:35
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,3655 0,22
EURO
34,7541 0,04
ALTIN
2.437,98 0,03
BİTCOİN
$62.412 1,96
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
24 Kasım 2023 - 20:54
24 Kasım 2023 - 20:543 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

İYİ Parti Sakarya il ve ilçe başkanları Dikbayır'ı istifaya çağırdı

İYİ Parti'de sular durulmuyor. Taciz iddiası ile ilgili kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen milletvekili Ümit Dikbayır, istifadan vazgeçmişti. Partinin Sakarya İl ve İlçe Başkanları ortak bir açıklama yaparak Dikbayır'ı istifaya çağırdı.

İYİ Parti Sakarya il ve ilçe başkanları Dikbayır'ı istifaya çağırdı
Toprak Turizm


Genel Başkan meral akşener bir dönem en yakınındaki isimlerden sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile karşı karşıya geldi. Partiden ihracı istenen Dikbayır yönetime suçlamalar yönelttirken "İstifa etmeyeceğim, bu parti benim." dedi. Akşener açıklamalara "Siyasette ahlak ve edep çok önemlidir." diye yanıt verdi.

İstifalarla başlayan süreçte ihraç talebiyle disipline sevk edilen sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın açıklamaları yeni bir tartışma başlattı.

İYİ Parti'nin kurucularından olduğunu ve asla istifa etmeyeceğini dile getiren Dikbayır, "Genel başkan kongreye götürsün güven oyu alsın." dedi.

Dikbayır Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemi hatırlatıp Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı'nın iş insanlarından para topladığını ancak bu paranın kendisine teslim edilmediğini öne sürdü.

Aksakallı'nın parayı Özel Kalem Müdürü Esma Bekar'a verdiğini söylediğini aktardı.

"Partinin tek kasası benim zannediyordum değilmişim." diyen Dikbayır, seçim kampanyasını Akşener'in oğlunun yönettiğini savundu.

Dikbayır'ın açıklamalarından sonra Esma Bekar iddiaların asılsız olduğunu söyledi hukuki süreç başlatacağnı duyurdu.

AKŞENER'DEN DİKBAYIR'A TEPKİ

Akşener ise Dikbayır'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

"Çok üzüldüğümü ifade ediyorum." diye konuşan Genel Başkan, "İlgili iddia sahibinin isimlendirdiği kişilerin 'Bunlar iftiradır' diyerek mahkemeye gittiği bir süreç bu. Dolayısıyla mahkemeye ve bu ilgili arkadaşın da disipline yani tedbirli ihraç sebebiyle disipline verildiği bir süreçte sadece bunu söyleyebilirim. Hukuk açısından daha ayrıntılı bir cümle kurmak mümkün değil. Edep, haya, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir." dedi.

SAKARYA'DA TEŞKİLATLAR DA DİKBAYIR'I SİLDİ!

Dikbayır ile ilgili sakarya İl ve İlçe Başkanları ortak bir açıklama yaptı.

İYİ Parti sakarya İl teşkilatı, sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ı istifaya davet etti.  İl ve İlçe başkanları imzaladıkları ortak açıklamada; "

Sakarya il ve ilçe başkanları olarak kurulduğumuzdan bugüne birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmekteyiz. Bugün bilhassa sakarya teşkilatları olarak karşı karşıya kaldığımız durum ciddi anlamda sakarya il ve ilçe teşkilatlarımızı rahatsız etmektedir. Kamuoyuna yansıyan bu durumların partimize daha fazla zarar vermemesi adına konunun muhatabı İYİ Parti sakarya milletvekili Ümit Dikbayır'ı başkanlar olarak oy birliği ile partimizden istifaya davet ediyoruz" diyerek Dikbayır'a çağrıda bulundu. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç