28 Nisan 2024|Pazar,07:48:38
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.919 1,38
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
30 Haziran 2023 - 23:22
30 Haziran 2023 - 23:224 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Yeni sezonda BMW ile yarışacak

Yeni sezonda BMW ile yarışacak Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP'ye gitmesi beklenirken neden Superbike'ta kaldığını açıkladı.

Yeni sezonda BMW ile yarışacak
MARMARA GÖZ


Motosiklet şovmeni Tek Teker Arif’in oğlu olarak, 5 yaşında tanıştığı motosiklet üzerinde kırılmadık rekor bırakmayan, 2021 yılında Dünya superbike Şampiyonu olarak Türk motor sporları tarihinin en büyük başarısını elde eden RedBull sporcusu toprak razgatlıoğlu, yeni bir maceranın eşiğinde. Herkesin motogp’ye geçmesini beklediği şampiyon sporcu, yoluna superbike’ta ancak kendisiyle özdeşleşen Yamaha yerine BMW ile devam etme kararı aldı. Biz de Toprak’la Sapanca’da buluşup, yeni kariyer planını ve merak edilenleri sorduk, samimi yanıtlar aldık.

Neden motogp olmadı?

“Herkes motogp'ye gitmemi istiyordu. Bizim de çok büyük düşüncelerimiz vardı. Yamaha ile motogp testine çıktık. Testler istediğimiz gibi geçmedi. Ve daha sonrasında tekrardan düşünmek istedik. Sadece Yamaha takımında boşluk vardı. GP'ye gitsek diğer takımların motorları çok daha güçlü. GP’de yarışan ilk Türk olup, 10., 15. sıralarda yer alacaksam gitmem daha iyi. Benim orada ilk 5 içinde olmam lazım.”


Özdeşleştiğin Yamaha’dan neden ayrıldın?

“Eğer superbike'da kalacaksam Yamaha'da kalmak istemiyorum dedim. 2021’de şampiyon olduktan sonra herkes rahatladı ve heyecan azaldı. Aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştım. Bu yüzden ben de kendime yeni bir meydan okuma seçtim. BMW ile anlaştık. Motivasyon olarak daha iyiyim. Seneye yeni bir heyecanım var.”

BMW’yi seçmen risk değil mi?

BMW çok iyi bir motor. Sadece belli başlı geliştirmeler gerekiyor. Yeteneğimle birlikte güzel şeyler elde edeceğimizi düşünüyorum. Hiç şampiyon olmamaları bazıları için risk gibi gözükebilir ama benim için gerçek bir motivasyon kaynağı.

2021 yılındaki şampiyonluk ne değiştirdi sende?

Belki insanların bakış açısını değiştirmiştir ama bende hiçbir şey değişmedi. Benim için şampiyonluklar sadece bir ödüldür.

Şampiyonluk hangi zorluklarla geldi peki?

Şampiyon oluncaya kadar 6 kırığım oldu. Bir de ameliyat geçirdim. Biz motorcularda ön lastiğin kayıp düşmesi var ki en güzeli o. Öyle düşersen çok şanslısın. Ama arkası kayıp düşersen çok kötü. En tehlikeli düşüşüm 261 km hızla oldu. Vücudumda bir kaç iz kaldı bu yüzden. Kıyafet bir yere kadar koruyor. Köprücük kemiklerimin kırılması çok zordu. Kemiklerin nasıl kaynadığını da öğrendim.

Red Bull sporcusu olmak ne kattı sana?

Çok şanslıyım. Her gencin, her sporcunun hayali aslında bir gün Red Bull sporcusu olmak. Kenan abinin (Sofuoğlu) şapkalarından arada araklar takardım. Türkiye'de en büyük ailem onlar. Diğer markalara baktığınızda herkes futbola gidiyor. Ama Red Bull, motosporlara çok güçlü destek veriyor. Ne kadar çok sponsor olursa biz yarışırken daha güçlü olurduk. Türkiye'den bize hiç bir sponsorluk çıkmadı.

Avrupa ve Türkiye’deki sana bakış nasıl?

Türkiye'de ne yaptığımızı, nerede yarıştığımızı bilmiyorlar. İnsanlar gelip izlerken ne yaptığımızı öğreniyorlar. Avrupa'da bu durum çok farklı. Orada insanlar bizi izlerken etkileniyorlar. Orada bizi çok seviyorlar. Herkese de mütevazı olmaya çalışıyoruz. O yüzden orada sevildik. Biz her gittiğimiz yerde bayrağımızı dalgalandırmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sene artık birincilik elde ederiz. Türk Bayrağı'yla o pistlerde tur atlamayı çok özledim. Birinci olursam bayrağımızı dalgalandırırım. Çünkü o bayrak ancak birinciliğe yakışıyor.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç