Marmara Göz
14 Haziran 2024|Cuma,09:06:59
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 14.06.2024
DOLAR
32,5345 0,81
EURO
34,9086 0,01
ALTIN
2.413,95 0,96
BİTCOİN
$67.116 0,72
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
15 Eylül 2023 - 12:39
15 Eylül 2023 - 12:394 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
1 yorum

Başkan Yüce'yi hedef alan sözlere AK Parti tabanından büyük tepki

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan'ın başkanlar toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem yüce'yi hedef alan sözlerine AK Parti tabanından büyük tepki geldi.

Başkan Yüce'yi hedef alan sözlere AK Parti tabanından büyük tepki
MARMARA GÖZ


Sakarya’da 33 yıldır sesob Başkanlığı yapan hasan alişan başkanlar toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye yönelik tavrı ve sözleri büyük tepkiye neden oldu.

Bir otelde düzenlenen toplantıda hasan alişan, "Herkes haddini bilecek, biz Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'den randevu talep ettik, ancak talep kabul görmedi. Toplantı için davetiye gönderdik, gelmedi. Burada en ücra köşeden esnaf odası başkanı var ama Büyükşehir Belediye Başkanı yok, gel dinle talepleri gör ama yok. Gelmeyen herkes işine baksın'' dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı konuşmasını yapmak için kürsüye çağırırken “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı kürsüye davet ediyorum” diyen Alişan, sözleri için “Allah söyletti” dedi.

hasan alişan'ın etik dışı sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı konuşulan ak partili Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın müdahalede bulunmaması ve tavır almaması partide rahatsızlığa yol açtı.

Öte yandan Başkan Ekrem Yüce'yi toplantıya katılmadığı için eleştiren hasan alişan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin toplantıya katılmaması adeta “gelme” der gibi davet ettiği ortaya çıktı.

sesob Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın davetiyesini dün sesob’a bağlı bir şoförün saat 17.00’de Büyükşehir Belediyesi güvenliğine bırakıldığı ortaya çıktı. Davetiyenin Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce veya özel kalem müdürüne ulaştırılmadığı da anlaşılırken, Başkan Alişan’ın cep telefonuyla Başkan Yüce’yi arayıp davet etmediği de öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİRDEN YANIT:ÜSLUP YAKIŞIKSIZ KALMIŞTIR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise hasan alişan'a yazılı açıklamayla cevap verdi.  Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “ Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin başkanlar kurulu toplantısında Birlik Başkanı hasan alişan’ın açıklamalarını üzülerek takip ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’yi hedef alan konuşmalarında kullanılan üslup yakışıksız kalmıştır.

Bahse konu olan program için davetiye toplantıdan bir gün önce kurumumuz santraline bırakılmış, Başkanımız Ekrem Yüce’nin programlarını tertip eden Özel Kalem Müdürlüğüne sesob tarafından ulaşılmamış, davetiye ulaştırılmamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin davetten haberi olmamasıyla birlikte kendisiyle telefonla da bir iletişim kurulmamıştır.

Randevu talebine cevap verilmediğine dair yapılan iddialar ise üzüntümüzü daha da artırmıştır. Kaldı ki Özel Kalem Müdürlüğümüz, sesob Başkanı hasan alişan’ın her görüşme talebinde randevu dahi oluşturmadan Başkanımız Ekrem Yüce’yle görüşmesini sağlamıştır.

Bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, şehrimiz sivil toplum kuruluşlarıyla çok iyi bir diyaloğa sahiptir. Geride bırakılan 4,5 yıllık süreçte de stk’larla sık sık görüşmüş, programlarına iştirak etmiştir. Tüm bunların yanı sıra stk’larla ilişkileri daha sağlıklı bir zemine taşımak adına Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü’nü kurmuştur.

Şehrimizin temel direği esnaflarımızın birlik başkanı hasan alişan’ın bu açıklamalarına katılmadıklarını biliyor, tüm esnaflarımıza hayırlı bereketli kazançlar diliyoruz” denildi.

YORUMLAR (1)
Mehmet
Mehmet

Başkanım Sen işini bilirsin Rabbim yolunu açık eylesin

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç