Marmara Göz
15 Mayıs 2024|Çarşamba,23:15:27
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 15.05.2024
DOLAR
32,1943 0,21
EURO
35,0807 0,28
ALTIN
2.472,24 1,06
BİTCOİN
$65.809 6,84
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
30 Nisan 2024 - 14:17
30 Nisan 2024 - 14:174 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Karapürçekli Almina ilk kez Milli forma giyecek

Kuraş sporcusu Almina, milli olarak çıkacağı ilk Avrupa Şampiyonası'nda kürsüde yer almayı hedefliyor

Karapürçekli Almina ilk kez Milli forma giyecek
MARMARA GÖZ


Gençler Türkiye kuraş Şampiyonası'nda ikincilik elde eden 18 yaşındaki almina Çoruhlu, Gençler Avrupa kuraş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olmanın sevincini yaşıyor.

Karapürçek'te yaşayan Çoruhlu, 10 yıl önce okula tanıtım için gelen antrenörü sayesinde spora başladı.

2020 yılında Türkiye 3'üncülüğü elden eden Çoruhlu, Türkiye kuraş Federasyonu tarafından 6-7 Nisan tarihlerinde Aksaray'da düzenlenen Gençler Türkiye kuraş Şampiyonası'nda ikincilik elde ederek, ilk kez milli forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Gençler Avrupa kuraş Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Çoruhlu,  Avrupa kuraş Şampiyonası'nda Türk bayrağını dalgalandırabilmek için sıkı çalıştığını söyledi.

Her maçta heyecanlı olduğunu belirten Çoruhlu, "Heyecanı olmayan zaten yapamaz bu sporu, arkadaşlığımız ve kardeşliğimiz çok güzel. Haftanın 3-4 günü antrenman yapıyoruz, katılabildiğim kadarıyla antrenmanlara katılıyorum. Judo ailesi olarak arkadaşlarım ve antrenörümüz motivasyon olarak da birbirimize çok destek oluyoruz. Derece yaptığımda çok mutlu oldum, güzel bir histi. 1,5 ay kadar bir süremiz var çok iyi çalışacağım, kazanacağıma inanıyorum. Sakarya'yı ve ülkemi gururlandırmak istiyorum. Türk bayrağını kürsüye taşıyacağız inşallah." dedi.

Antrenör Neslihan Can ise, Çoruhlu'nun öğrencileri arasında çıtasını en çok yükselten sporcu olduğunu aktardı.

Çoruhlu'nun spora ilk başladığı dönemlerde ailesinden çok kişinin olduğunu ve diğerlerinin bıraktığını ifade eden Can, "Aslında almina ilk başladığında gözüken sportif becerileri diğerlerinin daha altındaydı. Sporcular genelde fiziksel özellikleri baz alınarak seçiliyor çünkü gözüken o oluyor. Esneklik, hız, denge gibi unsurlar göz önüne alınıyor, fakat ben sporda yüreğin daha önemli olduğunu düşünüyorum. almina geldiğinde takla bile atamayan bir sporcuydu. Çıtasını çok yükseltti daha önce de ulusal ve uluslararası başarıları oldu. İnanan, isteyen ve azimle çalışan mutlaka bir yerlere varıyor yeter ki vazgeçmesin. Yeteneğin önüne her zaman disiplinli çalışmak geçiyor bunu yaşayarak tecrübe ettik o yüzden almina'ya güveniyorum elinden geleni de yapacağına inanıyorum. Zaten bizim içinde önemli olan bu, inşallah bayrağımızı kürsüye taşıyacak." diye konuştu.

Aksaray'da yapılan kuraş Şampiyonası'na antrenmansız çıktığını aktaran Can, şunları kaydetti:

"Bu maçta özellikle katılmasını istedim, çok kısa antrenman dönemiyle katıldı bu maça ama final oynadı orada. Zaten biliyordum sonucun bu şekilde gerçekleşeceğini çünkü küçüklükten beri almina ile ilgili gurur duyduğum, karşına ne kadar iyi bir sporcu gelirse gelsin, hiç geri atmıyor ve her zaman üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Yense de yenilse de ben bir antrenör olarak sonuçtan her zaman tatmin oluyorum çünkü kaybettiği maçlarda bile sonuna kadar mücadele vererek devam ettiriyor maçı."

Avrupa kuraş Şampiyonası'na disiplinli bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Can, "Çok kısa bir süremiz var inşallah elimizden geldiği kadar iyi hazırlanacağız ve ülkemizi orada gururla temsil edeceğiz. Disiplinli çalışan sporcu her zaman hedefine ulaşıyor, yeter ki vazgeçmesinler, Türk bayrağını temsil etme aşkları içlerinde hiç sönmesin." şeklinde konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç