27 Nisan 2024|Cumartesi,09:42:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.998 2,06
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
26 Mart 2024 - 20:30
26 Mart 2024 - 20:305 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
1 yorum

Rahmi Şengül: Erenler için hayallerimiz ve projelerimiz var

Sahada çalışmalarını sürdüren Erenler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Rahmi Şengül, “Erenler’imiz için hayallerimiz ve projelerimiz var. İnşallah bu 5 yıl güzel Erenler’imiz için hizmet ve eser dolu geçecek” dedi.

Rahmi Şengül: Erenler için hayallerimiz ve projelerimiz var
MARMARA GÖZ


erenler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Rahmi Şengül, ilçe genelinde sürdürdüğü ziyaretlerde hayata geçirmek istedikleri projeleri anlatmaya ve vatandaşların talep ve sorunlarını dinlemeye devam ediyor. erenler için ayağa yere basan projeler ile yola çıktıklarını ifade eden Başkan Rahmi Şengül, “İfade ettiğimiz gibi erenler’imiz için hayallerimiz ve projelerimiz var. İnşallah bu 5 yıl güzel erenler’imiz için hizmet ve eser dolu geçecek” dedi.

ALT VE ÜSTYAPI ATAĞI DEVAM EDECEK

Alt ve Üst Yapı Etapları hakkında detaylı bilgi veren Başkan Rahmi Şengül, “2019 ve 2024 yılları arasında ilçemizde alt ve üstyapı atağı başlatmıştık. Kaldığımız yerden bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda planlarımıza göre; Dilmen Mahallemizde 3. ve 4. Etap, Bağlar Mahallemizde 1. Etap, Küpçüler Mahallemizde 2. ve 3. Etap, Yeşiltepe Mahallemizde 2. ve 3. Etap, Yeni Mahallemizde 2. Etap, Tabakhane Mahallemizde 2. ve 3. Etap ve Hacıoğlu Mahallemizde 3. ve 4. Etap çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

SPOR YATIRIMLARI

Başkan Rahmi Şengül, “İlçemizde sporu desteklemeye devam edecek ve bu kapsamda inşallah Milli Emlak’tan tahsis ettiğimiz 55 dönüm araziye çok amaçlı spor kompleksi, ilçemizin farklı farklı yerlerine 20 adet Mini Spor Tesisi ve biri ilçe merkezimizde biri ise Çaybaşıyeniköy Mahallemizde olmak üzere 2 yeni Kapalı Spor Salonu inşa edeceğiz.

SAĞLIK YATIRIMLARI

Yeni sağlık kuruluşları hakkında ise Başkan Şengül, “İnşallah, Küpçüler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Yeşiltepe Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Tabakhane Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve Yeni Mahalle Aile Sağlığı Merkezi projelerimize inşallah nasip olursa yeni dönemde başlıyoruz. Bu kapsamda kıymetli vatandaşlarımız kendi mahallelerinde olduğu için sağlık kuruluşlarına daha kolay bir şekilde ulaşım sağlayacak” dedi.

HASTANELER

Başkan Rahmi Şengül, “70 Ünitlik erenler Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için Sağlık Bakanlığımıza 20 dönüm yer tahsisinde bulunmuştuk. Hastane çalışması 2024 yatırım planlarında, çalışmalar inşallah başlayacak” dedi. Başkan Şengül, “Aynı zamanda İmar Plan Revizyonunda Sağlık Tesis Alanı olarak belirlediğimiz ve mülkiyeti yüzde 75 belediyemize ait alana inşallah Kadın ve Çocuk Hastanesi inşa edilecek. Yapılacak olan çalışma ile ilçemize kadın ve çocuk hastanesi kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEĞER KATACAK RROJELER

Başkan Şengül, “İlçemizdeki sosyal tesis eksikliğini biliyoruz. Bu kapsamda Yavuz Selim Caddemizde mülkiyeti belediyemize ait olan eğimli araziye sahibiz. Hayata geçirmek istediğimiz Seyir Terası ile her yaştan vatandaşımız burada keyifli şekilde vakit geçirebilecek. Konum olarak çok güzel yer. Yine aynı zamanda tel altı bölgeleri olarak bilenen alanlara yönelikte projelerimiz hazır. Bununla birlikte kırsal ve merkez mahallelerimizde toplamda 15 adet Mini Sosyal Tesis ve Etkinlik Alanı çalışması hazırladık. İnşallah hayata geçireceğimiz bu çalışma ile hemşerilerimiz buraları çok amaçlı şekilde kullanabilecek”.

KÜTÜPHANE VE ETÜT MERKEZİ

Başkan Rahmi Şengül, “erenler’imizin ilk kütüphanesi hızlı bir şekilde yükseliyor. Merhum Belediye Başkanımız Fevzi Kılıç’ın adının yaşayacağı Fevzi Kılıç Kütüphane ve Etüt Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Bittiğinde gerçekten çok güzel olacak ve sadece erenler’imizden değil bir çok ilçeden öğrenci kardeşlerimiz faydalanacak”.

AFET KONUSUNDA ÖNEMLİ PROJE

Başkan Şengül, “Şehrimiz deprem bölgesi. Bir taraftan kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ederken bir taraftan da önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi kuracak, burada her yaştan vatandaşımıza eğitim vereceğiz. Aynı zamanda ise mahallelerimize deprem konteynırları yerleştireceğiz. Buralarda afet sonrasında lazım olacak olan ekipmanları bulunduracağız. Amacımız bu çalışmayı tam profesyonel şekilde en kısa zamanda hayata geçirmek”.

‘DİĞER EL GÖRMEYECEK’

Başkan Rahmi Şengül, “erenler Belediyesi Yardımlaşma Vakfı kurmak istiyoruz. Burada amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşmak, öğrencilerimiz burs imkanı sağlamak ve bir elin verdiğini diğer elin görmemesini sağlamak. Gerçekten çok hassas bir konu ve üzerinde hassasiyet ile çalışıyoruz”.

E- SPOR

Başkan Şengül, “Gençlerimize yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda E- Spor Merkezi projemiz ile her yaştan vatandaşımızın E-spor tutkusunu yaşamasını sağlamak ve ulusal çapta E-Spor turnuvaları gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah bu konuda amacımız öncü olmak”.

YORUMLAR (1)
Cem bas
Cem bas

Bu zamana kadar ne yaptınız ? Seçim olmasa dilmen mahallesinin yollarını yapamazdınız .

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç