27 Nisan 2024|Cumartesi,10:41:13
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.081 1,91
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Mart 2024 - 12:53
27 Mart 2024 - 12:532 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Nato boru hattı patladı sızan yakıt Sapanca Gölü'ne karıştı

Nato Boru hattında yaşanan sızıntı nedeniyle Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı. SASKİ ekipleri yakıtın içme suyu alım noktalarına ulaşmasını engelledi.

Nato boru hattı patladı sızan yakıt Sapanca Gölü'ne karıştı
Toprak Turizm


Kartepe'de yol çalışması yapıldığı esnada Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) boru hattı delindi. Hasar meydana gelen boru hattından sızan yakıt Sapanca Gölü'ne kadar ulaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, gmle sızan akaryakıtın içme suyu alım noktalarına ulaşmaması için büyük mücadele verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Gölü'nde yaşanan yakıt maddesi sızıntısıyla ilgili açıklama yaptı.

Boru hattında yaşanan sızıntının gece yarısında basıncın artması sonucunda büyüdüğü ve dere yatağına ulaşan yakıt maddesinin Sapanca Gölü'ne karıştığı kaydedilen açıklamada; "
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerimiz, gece ihbar alındığı andan itibaren konuyla ilgili aksiyon almış ve tüm birimleriyle göl sınırları içerisinde çalışmalara başlamıştır. Kocaeli ilinde yaşanan olay sonrası göl sınırlarımıza karışan yakıt maddesinin yayılımı SASKİ ekiplerimizce ivedilikle kontrol altına alınmış ve göl çevresinde bulunan içme suyu alım noktalarına ulaşması engellenmiştir. Bu saat itibarıyla SASKİ ekipleri gölün ilgili bölümlerinde kontrol altına aldığı yakıt maddesini etkisiz hale getirmek için yoğun bir mesai harcamaktadır" denildi.

Öte yandan, mazotun göl ile karıştığı nokta ile su alım noktalarıyla arasındaki mesafenin uzak olması olası bir tehlikenin de engellenmesine imkân tanıdığı ifade edilen açıklamada; "
Tüm vatandaşlarımız evlerinde çeşme suyu kullanımı konusunda en ufak bir problem yaşamayacaktır. Maddenin tamamen bertaraf edilmesi kısa süre içinde sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç