27 Nisan 2024|Cumartesi,11:58:35
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.037 2,03
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Mart 2024 - 11:43
27 Mart 2024 - 11:434 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Osman Çelik Çark Caddesiprojesini tanıttı

Cumhur İttifakı Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, Çark Caddesi Yenileme, Sokak Yayalaştırma ve Tematik Sokak projelerinin detaylarını anlattı.

Osman Çelik Çark Caddesiprojesini tanıttı
MARMARA GÖZ


Çelik, “projelerimizle serdivan modern şehirciliğin aydınlık yüzü olacak” dedi

ÇARK CADDESİ BAŞTAN SONA YENİLENECEK

Sakarya’nın en popüler ve gözde caddelerinden biri olan Çark Caddesi için düzenle ve yenileme projelerinin hazır olduğunu ifade eden Cumhur İttifakı AK Parti serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, “Şehrimizin ve serdivan’ın can damarlarından olan tarihi Çark Caddesi’nde Büyükşehir Belediyemizle birlikte koordineli olarak hazırlayacağımız proje kapsamında; ulaşımı en modern ve akıllı şehirler kimliğine uygun şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Çark Caddemizin trafik yoğunluğunu azaltacak planlarımızın yanı sıra çevre düzenlemeleriyle birlikte alt yapı kalitesini de güçlendireceğiz.  Çark Caddesi; görünümüyle, yaşam alanlarıyla, esnafıyla ve düzenlenen mevcut yapısıyla modern şehirciliğin aydınlık yüzü olacak. Sakarya’mıza ve serdivan’ımıza çok yakışacak. Düzenlemeyle ekonomimize de dolaylı olarak katkı sunacak ve güçlü bir adım atarak destek olacağız. Bu düzenleme ile serdivan kazanacak, Sakarya kazanacak” dedi.

SOKAK YAYALAŞTIRMASI

Ulaşım alanında yapılacak düzenlemeler kapsamında serdivan’ı bir bütün olarak ele aldıklarını ve etaplar halinde farklı projelerle şehre dokunuşlar yapılacağını söyleyen Başkan Adayı Osman Çelik, herkesin büyük beğenisini kazanacak olan sokak yayalaştırmasına önem vereceklerini dile getirdi. Çelik, “Hedefimiz; hemşehrilerimizin mutlu, huzurlu ve güven dolu bir şehirde keyifle ve kaliteli vakit geçirmesini sağlamak. İşte bu modern şehircilik anlayışı bilinciyle kentsel alanlarda ciddi bölgeler oluşturacağız. İnsan odaklı ve çevre dostu planlamalarımızla sosyal ve ticari hayat desteklenecek, serdivan’ımızı daha sürdürülebilir, erişilebilir ve canlı hale getireceğiz. Ayrıca yaya güvenliğini esas alan anlayışla, topluluk bağlarını güçlendirip, kültürel aktivitelerin teşvik edilmesine imkan tanıyacağız. Yayalaştırma projesi yeni atılımlara, güzelliklere ışık tutacak" ifadelerine yer verdi.

TEMATİK SOKAKLAR

Yine serdivan sokaklarına değer katacak başka bir projesini daha açıklayarak müjde veren Başkan Adayı Osman Çelik, serdivan’ın dinamik ve sürekli gelişen yapısına vurgu yaptı. Çelik, “serdivan’ımız her alanda ciddi potansiyelleri bulunan, değişen dinamik bir yapıya sahiptir. Bu bağlamda bilimsel verileri ele alarak hazırladığımız gerçekçi projelerle, sahip olduğumuz potansiyellerimizi daha faydalı kullanmanın yollarını belirledik.  Tematik sokak projemizle, alternatif kamusal ve ticaret bölgeleri oluşturarak, bu bölgeleri turizm destinasyonları haline getireceğiz. Tematik sokaklarımızda özgün kriterler belirleyip, yeni yapı ruhsatlarının ve estetik kurulu onaylarının bu kriterlere göre verilmesini sağlayacağız. Belirlenen sokaklarda mevcut yapılar yoğun ise bina ceplerinde tadilat yaparak ortak estetik görünüm kazandıracağız. Sokak silueti açısından yapıların aynı yönde olması ve yaya önceliğinin olmasını hedefliyoruz. Ayrıca bu sokaklarımızda ıhlamur ve leylak gibi renkli ve kokulu ağaçlandırma çalışmaları da yapılacak. Sokakla yeşili bütünleştireceğiz” şeklinde konuştu.

HER BİR proje SERDİVAN’A DEĞER KATACAK

Cumhur İttifakı adayı olarak serdivan için birbirinden önemli 34 projeyle halkın huzuruna çıktıklarını dile getiren Osman Çelik, “Çark Caddesi yenileme, sokak yayalaştırması ve tematik sokaklar projelerimiz vizyon eserlerimizin birer örneği olacaktır. serdivan’ımızın her karışı daha değerli, daha güzel ve vakit geçirmekten keyif alınan alanlara kavuşacak. Vatandaşlarımızdan bu manada vizyon projelerimizi hayata geçirmek adına desteğini istiyoruz. 31 Mart günü sandığa gidecek olan vatandaşlarımızın Cumhur İttifakı’ndan yana karar vereceğine inanıyoruz. serdivan bizim sevdamız. serdivan hepimizin sevdası. Gelin bu sevdaya birlikte EVET diyelim” dedi. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç