30 Nisan 2024|Salı,02:06:13
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 30.04.2024
DOLAR
32,3955 0,08
EURO
34,8127 0,03
ALTIN
2.435,19 0,00
BİTCOİN
$63.988 1,41
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
04 Nisan 2024 - 14:19
04 Nisan 2024 - 14:192 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
1 yorum

Cep telefonu sektörü reform bekliyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Bilişim Telekomünikasyon sektör grubu temsilcisi 31. Meslek Komitesi, gerçekleştirdiği aylık olağan toplantılarında sektörün gündemini değerlendirerek çözüm yolları için çalışmalarını sürdürüyor.

Cep telefonu sektörü reform bekliyor
Yön Bul Akademi


Komite Başkanı Enes Sevindik ve Komite Üyelerinin katılımıyla satso Hizmet Binasında gerçekleştirilen Mart ayı komite toplantısında Türkiye’ye kayıt dışı yollarla sokulan cep telefonlarının toplam satışın %41’ine ulaşması konusu masaya yatırıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Meslek Komitesi Başkanı Enes Sevindik; “Artık cep telefonları ve özellikle akıllı cihazlar insanların temel ihtiyacı haline geldi. Ülkemizde 90 milyonu aşkın mobil abone mevcut ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Akıllı cep telefonu pazarı dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyümesini sürdürürken maalesef kayıt dışı cihazlar da ciddi bir sayıya ulaştı. Şubat 2024 itibariyle telefon satışlarının %40,94’lük kısmının kayıt dışı olduğu tespit edilmiştir. Neredeyse yarısına yakın olan bu ciddi rakam ülkemiz ekonomisi açısından önemli bir kayıptır. Tüketicilerin vergisiz, orijinalden daha uygun olduğu için tercih etmeye yöneldiği kayıt dışı cihazlar bakıldığında çok da kazançlı değildir. IMEI kaydı olmadığı için kapanma riski, garantisi olmaması sebebiyle kırılma ve bozulma gibi durumlarda hakkını arayamama gibi birçok dezavantajı bulunmaktadır.

Bunun yanında devletimizin de kaçak cihazlara yönelik ciddi çalışmaları olduğunu, tespit edilenlerin anında kapatılacağı ve satın alan kullanıcıların da mağdur olacağını biliyoruz. Temel bir ihtiyaç haline gelen akıllı cep telefonlarına vatandaşlarımızın daha rahat, kolay ödeme imkanları ile ulaşabilmesinin önü açılırsa kayıt dışı telefon kullanımı ve satışı da ciddi oranda düşecektir. Bu konuda da devletimizden vergi indirimi, taksit sınırlamasının kalkması gibi reformlar bekliyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR (1)
Sedat
Sedat

%120 vergi koyarsanız telefona insanlar tabiki yurtdışı telefon almaya başlar önce, sizin kapatmakdan önce yapmanız gereken telefon vergilerini düşürmek

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç