19 Nisan 2024|Cuma,00:16:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5527 0,24
EURO
34,7009 0,09
ALTIN
2.486,77 0,99
BİTCOİN
$63.639 3,58
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
11 Mayıs 2022 - 22:19
11 Mayıs 2022 - 22:192 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı Basın Birliği'nden İsrail'e kınama

Akyazı Basın Birliği Başkanı Ali Yıldırım, Al Jazeera televizyonu muhabiri Şirin Ebu Akile'nin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde görevi sırasında öldürülmesini şiddetle kınadı.

Akyazı Basın Birliği'nden İsrail'e kınama
Yön Bul Akademi


Al Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 51 yaşındaki deneyimli muhabir Şirin Ebu Akile'nin, Cenin kentinde İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle açılan ateş sonucu başından ağır yaralandıktan sonra yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Al Jazeera televizyonu muhabiri Şirin Ebu Akile'nin İsrail askerlerince öldürülmesi dünyadan büyük tepkiler geldi.

Pek çok ülkede protestolar gerçekleştirildi.

akyazı basın birliği Başkanı Ali Yıldırım da Akile'nin Filistin'de görevini yaptığı sırada İsrail askerlerince vurularak öldürülmesini kınadı. Yıldırım; "Bu barbarca saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Zalim İsrail, Müslümanlara vahşice ve ahlaksızca saldırmaktadır. " dedi


Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail askerlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ettiği sırada İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmüştü.


Görevini yaptığı sırada ve üzerinde "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde İsrail askerlerince gerçek mermiyle vurularak başından ağır yaralanan Ebu Akile yaşamını yitirmişti.


Al Jazeera'nin ilk nesil saha muhabirlerinden 51 yaşındaki gazeteci, İsrail'in işgal altındaki topraklarda Filistin halkına yönelik saldırılarını kayıt altına almak için uzun süredir bölgede çalışmalar yürütüyordu.


Kudüs'te 1971'de doğan Ebu Akile, Ürdün'deki Yermuk Üniversitesi gazetecilik ve Medya Bölümü mezunuydu.


Cenin Kampı'na bu sabah baskın düzenleyen ve bir Filistinliyi gözaltına almak için evinin çevresini kuşatan İsrail güçleri ile Filistinliler arasında olaylar çıkmıştı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç