Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,13:48:23
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3271 0,24
EURO
35,0710 0,14
ALTIN
2.294,19 0,73
BİTCOİN
$70.606 0,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
22 Eylül 2020 - 16:52
22 Eylül 2020 - 16:526 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO açıldı

Akyazı Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu törenle açıldı.

Akyazı Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO açıldı
Yön Bul Akademi


akyazı Sağlık Bilimleri fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun açılış törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, akyazı Kaymakamı Yakup Güney, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sağlık Bilimleri fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yurdanur Dikmen, akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Aydın Şenol, akyazı Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Gürel, akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Aykan, İlçe Jandarma Komutanı Semih Gümüşbaş, fakülte ve meslek yüksekokulunun öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve akademisyenleri katıldı.

Törende konuşan akyazı  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aydın Şenol, akyazı ile ilgili gelecekte adından çok daha söz ettirebilecek uzun bir yola başladıklarını belirterek; "akyazı'nın sağlıkla ilgili potansiyeline ve gerekli imkanlar sağlanırsa çok daha ileriye gidebileceğini her zaman inandım" dedi.

SAKARYA SAĞLIK ÜSSÜ OLMA POTANSİYELİNE SAHİP

 Sağlık Bilimleri fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yurdanur Dikmen ise dünyayı etkileyen son dönemde yaşadıkları pandemi sürecinin insana hizmet ve değer anlamında hizmetlerin ne denli önemli bir değer olduğunu gözler önüne serdiğini ifade etti. Pandeminin sağlıkta kalite kavramının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını anlatan Dikmen; "Şüphesiz ki sağlıkta kalitenin en önemli bileşeni nitelikli insan gücünün yetiştirilmesidir. Üniversitemizde yalnızca teoride değil aynı zamanda birikimlerini pekiştirmiş sağlık sektörünün kalitesini yükseltmeyi hedefleyen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. fakültenin jeotermal kaynaklar açısından öne çıkabilecek imkanları var. Sağlık turizmine katkıları göz önünde bulundurulduğunda Sakarya sağlık üssü olma potansiyeline sahip. YÖK kararı ile fakültemizde hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon dil ve konuşma terapisi, sağlık yönetimi, odyoloji olmak üzere 5 bölüm açılmıştır. fakültemizde 170 öğrenci yüzde 100 doluluk oranıyla kayıt yaptırmıştır. Çok önemli olan dil ve konuşma terapisi ile odyoloji bölümlerimizi de gerekli hazırlıklarımızı yaptıktan sonra aktif hale getirmeye planlamaktayız" diye konuştu.

REKTÖR SARIBIYIK

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da sağlık alanının pandemi sürecinde tekrar yoğun bir şekilde gündeme geldiğini kaydederek, şunları söyledi; "Sağlık alanı olmazsa olmazlar arasında yer aldı. Biz de bu durumu fırsata dönüştürmek adına hem sağlık meslek yüksek okulumuzu kurmak hem de fakülteyi bir an önce hizmete açmak için kolları sıvadık. Bakanımızın bahsettiği bölümleri açtık. Sektörle işbirliği bizim için son derece önemli. Sektörün bu alanda bize vermiş olduğu katkıya teşekkür ediyorum"

ŞEHRİMİZ SAĞLIKTA YENİ BİR EĞİTİM YUVASI KAZANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de koronavirüs salgınında sağlığın ve sağlık çalışanlarının ne kadar kıymetli olduğunu bir daha yaşayarak anlamış olduklarını söyledi. Yüce; "

Bilgili insan demek güçlü toplum demek. Güçlü toplum demek güçlük devlet demek. Ülkemizin sağlık alanında gerçekleştirdiği atılımların önemini bu dönemde daha iyi anlıyoruz. Salgın döneminde bu atılımların önemine yakınen şahit olduk. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurduğunuz güçlü sağlık altyapısı ile tüm dünyada salgınla mücadelede örnek bir duruş ülkemiz sergilemiştir. Sağlık Bilimleri fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile şehrimiz sağlık da yeni bir eğitim yuvasını kazanmış oluyor. akyazı ve civarında termal enerji ve bitki çeşitliliği fazla. Uygulama olarak burada hastalar ile bir arada bulunacak. fakülte ve yüksekokula öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bunun için üç temel unsur vardı. Bunlar gerçekleşti. Bunlar bir okulun hangi tip bir okul olması, ne tür hizmet vermesi gerektiği ve okulun nerede olması gerektiğiydi. Bunlar doğru seçilmiş" şeklinde konuştu.

AKYAZI GÜZEL POTANSİYELE SAHİP

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, fakülte ve yüksekokulun yerinin çok isabetli olduğunu belirtti. Çok zorlu bir süreç olan pandemi sürecinden geçtiklerini anlatan Kaldırım; "Ülkemiz bundan bugüne kadar alnının akıyla çıkmasını başardı ve mücadelesinde başarılı bir şekilde sürdürüyor. Sağlık alanında yapılan her yatırım kıymetlidir. akyazı güzel bir potansiyele sahip önemli bir yer. Hem doğal güzellikleri hem ekonomik değerleri hem de güzel insanlarıyla önemli bir merkez. Gerçekten muhteşem güzelliklere sahip. Bir cazibe merkezi. Turizm altyapısı da gerçekten son derece güçlü. Sağlık turizminde cazibe merkezlerinden biri olmaya aday. Sağlık turizminde pasta 100 milyar doları geçti. Artık insanlar turizmde sağlığı, eğlenceyi birleştiriyor. O açıdan da turizmle bu tür yatırımları birleştirebilirsek gerçekten çok başarılı olacağız. İnşallah öğrenci sayısı kısa zamanda artacaktır ve Türkiye'nin en tercih edilir fakültelerinden biri haline gelecektir. Sakarya öğrenci dostu bir şehir. İnşallah uluslararası ölçekte de daha çok öğrenci çeken daha çok ön plana çıkan, cazibe değerini arttıran bir şehir haline de gelecektir" ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım,  termal kaynaklarda çeşitlendirmeye gidip hem sağlıkta hem tarımda hem seracılıkta hem de turizmde bu kaynakları en isabetli bir şekilde kullanılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. Protokol okulu gezerek bilgiler aldı.

 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç