27 Nisan 2024|Cumartesi,05:56:13
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.999 2,32
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
04 Mart 2021 - 11:41
04 Mart 2021 - 11:412 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Akyazılı ailenin engelli raporu isyanı

Akyazı'da yatağa bağımlı yaşayan engelli Cemil Şanlı'ya (65) bir yıl önce verilen tam bağımlı raporu kısmı bağımlıya düşürüldü. Aile duruma tepki gösterdi.

Akyazılı ailenin engelli raporu isyanı
MARMARA GÖZ


Akyazı İnönü Mahallesi'nde yatağa bağımlı yaşayan engelli Cemil Şanlı'nın kızı, bakım parası almak için engellilik oranını belirten rapor almak üzere 11 Şubat'ta sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. 

Bir yıl önce tam bağımlı yönünde rapor verilen Cemil Şanlı'ya bu kez yüzde 91 engelli ve kısmi bağımlı raporu verildi. Yeni rapor nedeniyle Şanlı için bakım parası bağlanmadı. 

Hastada bir iyileşmenin söz konusu olmamasına rağmen bir yıl önce verilen raporun değiştirilmesine tepki gösteren aile, Sakarya Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu. 

Başvuruyu değerlendiren Sağlık Müdürlüğü Kocaeli Derince Hastanesi'nde yeni bir rapor alınabileceğini bildirdi. 

Duruma tepki gösteren Şanlı'nın ailesi; "
Bunun içinde ilgili hastaneden randevu alınacak. Verilen tarihte hasta Akyazı'dan Derince’ye götürülecek. Bu tam anlamıyla yatağa bağımlı hastaya işkencedir. Covid 19 salgının kol gezdiği ülkemizde pandemi kurallarına titizlikle uyulması istenirken engelli ve kronik rahatsızlıkları bulunan bir hastayı hastane hastane dolaştırmak bir çelişki değilmidir. Konuyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem'den yardım istedik. Kendisi yardımcı olmaya çalıştı ancak sonuç alınamadı" dedi. 

Bir yıl arayla alınan iki raporun büyük çelişki içinde olduğunu belirten aile; "Eski raporda tam bağımlı, yeni raporda bağımlılık değerlendirmesi kısmi olarak belirtilmesi tıbben mümkün değildir" ifadesini kullanarak raporun düzeltilmesini istedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç