28 Nisan 2024|Pazar,22:30:11
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.814 0,87
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
04 Temmuz 2023 - 11:51
04 Temmuz 2023 - 11:513 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya'da darbe girişimi davasında yeni gelişme

Sakarya'da 15 Temmuz darbe girişiminde tankların önünü açmak için Sakarya'dan Kocaeli yönüne giden yol Aşağıdereköy kavşağından kapatıldı.

Sakarya'da darbe girişimi davasında yeni gelişme
MARMARA GÖZ


darbe girişimi davasında sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan hakkında 'anayasayı ihlal' suçundan beraat kararı verildi. Karar, yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından darbe girişiminden haberdar olduğu ve gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle darbe girişimini kolaylaştırmayı amaçladıkları gerekçesiyle bozuldu.

sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan hakkında darbe girişimi sırasında sakarya Valiliği'nin işgaline ilişkin, 'anayasayı ihlal', 'Kasten öldürmek' suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 185 yıl altışar aydan 319'ar yıla kadar hapis cezası istendi. sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Aysan hakkında 'anayasayı ihlal' suçundan beraat kararı verildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi tarafından yapılan incelemede karar istinaftan geçti.

KONUMU NEDENİYLE EMİR MESAJININ CEZAİ SORUMLULUĞUNU BİLEBİLİR

yargıtay 3. Ceza Dairesi, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan hakkında verilen beraat kararını bozdu. Kararda, Aysan'ın konumu ve rütbesi gereğince gelen emir mesaj içeriğinin açıkça suç teşkil etmesi nedeniyle yerine getirilmesinin cezai sorumluluk doğuracağını bilebilecek konumda olduğu aktarıldı. Aysan'ın, Jandarma personeli sanıklar ile birlikte darbe girişiminden haberdar oldukları, bu kapsamda darbeden haberdar olmadıklar ve emir komuta zinciri kapsamında eylemlerini gerçekleştirdikleri yönündeki savunmalarına itibar edilemeyeceğine dikkat çekildi.

darbeYİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇN HAREKET EDİLDİ

Kararda, olay gününde 00:00 sıralarında Kocaeli istikametinden gelerek sakarya istikametine doğru ilerleyen tankların önünü açmak için sakarya'dan Kocaeli yönüne giden yolu Aşağıdereköy kavşağından kapatmak ve bu şekilde araç geçişine izin vermemek şeklindeki eylemlerinin darbenin icrasını kolaylaştırmaya yönelik olduğu anlatıldı.

YANILGI SONUCU KARAR VERİLDİ

Söz konusu eylemler bakımından, fail olarak sorumlu tutulmalarını gerektirmeyeceği, ancak suçun icrasına başlanmasından sonra katılma iradelerini açıkça ortaya koyan sanıkların hareketlerinin, zaman, nitelik ve yakın zarar tehlikesine yaptığı katkı itibariyle bütün olarak değerlendirildiğinde, 'anayasayı ihlale teşebbüs suçuna yardım etmek' suçundan hüküm kurulması gerektiği gözetilmeden delillerin değerlendirilmesinde düşülen yanılgı sonucu karar verildiği ifade edildi.

SABAH

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç