- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Bakan görüntüyü paylaştı; Bunları yapan yandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düğün ve asker uğurlama konvoylarında trafiği tehlikeye atan sürücülere yönelik yeni ve caydırıcı yaptırımlar getirileceğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, İstanbul Sultanbeyli’de çekilen ve sosyal medyada tepki çeken bir düğün konvoyunun görüntülerini paylaşarak, bu tür manzaraların Türkiye’ye yakışmadığını vurguladı.
Yerlikaya, “Bir çiftin en mutlu günü ama trafik kuralları hiçe sayılmış. Uzun araç kuyrukları, yakılan meşaleler, gürültü… Trafikte ambulansla hastaneye yetiştirilmeye çalışılan insanlar, işine, evine ulaşmaya çalışan vatandaşlar var,” ifadelerini kullandı.
10 Sürücüye Adli İşlem Başlatıldı
Paylaşılan görüntülerdeki kişilerin cezasız kalmadığını belirten Bakan Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 10 araç sürücüsünün tespit edilerek yakalandığını ve haklarında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçundan adli işlem başlatıldığını duyurdu.
Yeni Trafik Kanunu Teklifinde Sert Yaptırımlar Var
Yeni trafik düzenlemesiyle birlikte düğün veya asker uğurlama gibi gerekçelerle konvoy oluşturarak yolu kapatanlara uygulanacak yaptırımlar netleşti:
Sürücü belgesi 60 gün süreyle geri alınacak
Araç 60 gün trafikten men edilecek
Eğer bu ihlal köprü, tünel, viyadük veya otoyol gibi kritik noktalarda gerçekleşirse cezalar daha da ağırlaştırılacak:
Sürücü belgesi 120 gün süreyle geri alınacak
Araç 120 gün trafikten men edilecek
“Trafik, Toplumun Saygısını Gösteren Bir Alan”
Yerlikaya açıklamasında, trafik kurallarının sadece bireysel değil toplumsal sorumluluk taşıdığını vurguladı:
“Trafik yalnızca taşıtların akışı değil; toplumun davranışlarının, değerlerinin ve birbirine duyduğu saygının da görünür olduğu kamusal bir alandır.”,
