18 Nisan 2024|Perşembe,18:12:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,4991 0,16
EURO
34,7699 0,14
ALTIN
2.485,66 0,95
BİTCOİN
$63.900 4,39
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
13 Ağustos 2022 - 09:42
13 Ağustos 2022 - 09:422 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Balkız dünya basınında

Düzce'de yediği acı bal nedeniyle baygınlık geçiren ayının sevimli görüntüleri Türkiye sınırlarını aşarak dünya basınında kendine yer buldu.

Balkız dünya basınında
Yön Bul Akademi


"Yüksek doz deli bal: Türkiye'de kurtarılan sarhoş ayı yavrusu" başlığıyla yabancı basına konu olan balkız'ın aç kaldığı için ormandan köye indiği ve kovanlardaki bal peteklerini parçaladığı belirtildi.

Sarhoş ayıdan bahseden Daily Star, deli bal ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek Himalayalar'ın etekleri hariç yalnızca Karadeniz'de üretildiğine dikkat çekti. Haberin devamında yavru ayıya isim arandığından da bahsedildi.

Reuters da boz ayıdan bahsetti. Haberde, bal düşkünü ayının Türk yetkililer tarafından kurtarıldığı söylendi.
İngiliz gazetesi The Guardian ise tatlı ayının kurtarıldığından bahsederken deli balın ayrıntılarına da yer verdi. Haberde bazı hastalıklara çare olduğu bilinen balın fazlasının insanları zehirlediğini ve Avrupa'da bu balın 'miel fou' olarak bilindiği söylendi.

ABC News ise balın özelliklerinden daha çok ayının durumundan bahsetti. Ayının komik hallerine de yer veren gazete, boz ayının sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Haberlerde aynı zamanda Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilillerin çalışmalarına ve düzcelilerin hayvanı kurtarma çabaları övüldü.

Yaklaşık üç kilo bal yiyen yavru ayı, dün Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekiplerince tedavi altına alındı. düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'nün gözetiminde bulunan yavru ayının sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Yaşaması için annesine ihtiyacı olan yavru ayı 1-2 gün daha gözetim altında tutulacak.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, düzce'de balın dozunu fazla kaçırdığı için bitkin düşen ayı "balkız"ın yuvasına döndüğünü bildirdi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç