Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,20:22:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3425 0,28
EURO
35,1086 0,04
ALTIN
2.309,83 1,42
BİTCOİN
$70.680 2,03
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
30 Aralık 2020 - 20:36
30 Aralık 2020 - 20:363 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Başkan Yüce; Sera ve Fidan AŞ için konuştu

Sera ve Fidan AŞ’nin çalışmalarına yönelik toplantıda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Tarım alanında çok verimli arazilere sahibiz. Bu nedenle toprak en değerli varlığımız ve tarım olmazsa olmazımız. Büyükşehir olarak bu arazileri değerlendirerek şehrimizin tarım potansiyelini geliştirmeye gayret göstermeye devam edeceğiz. Sera A.Ş ve Fidan A.Ş aracılığıyla şehrimizdeki tarım potansiyeli artırmak, üreticimize destek olmak için birçok projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yüce; Sera ve Fidan AŞ için konuştu
Toprak Turizm


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, fidan A.Ş ve sera A.Ş’nin devam eden ve yapılması planlanan çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. AKOM’da düzenlenen toplantıda Başkan Yüce’ye Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve sera ile fidan AŞ yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Sakarya’da tarımın kalkınması amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, sera A.Ş ve fidan A.Ş aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz Melen Botanik Vadisi, Kenevir Üretimi, seracılık Mükemmeliyetçilik Merkezi gibi projelerimizle şehrimizdeki tarım potansiyeli artıracaklarını belirtti.

Verimli topraklar hayat buluyor

Ziraat Yüksek Mühendisliğinden gelen bilgi ve birikimlerini şehrimizdeki tarım potansiyelini yükseltmek adına kullanan Başkan Ekrem Yüce, “Akyazı’da 25 dekar alanda örnek teşkil edecek bir seracılık Mükemmeliyetçilik Merkezi inşa edeceğiz. Bu sayede topraksız tarım tekniği ile mevsime bağlı kalmadan yıl boyunca üretim yapılabilecek. Sadece üretimle kalmayacak AR-GE ve danışmanlık hizmetleri de sağlayacağız. Bunun yanı sıra sıfır atık ve yenilenebilir enerjiden hareketle değerlendirilecek solucan gübresi üretimi sağlama amacıyla bir işletme tesisi kurmayı planlıyoruz. Topraklarımızın organik madde açığını giderecek bu projeyle çiftçilerimizin ihtiyacı olan bitki besleme ürünleri ve organik gübreleri bu tesiste üreteceğiz. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş salep ve bilinen en eski kültür bitkilerinden bir tanesi olan safran yetiştiriciliğine başladık. Melen Botanik Vadisi’nde üretilen tıbbı aromatik bitkilerinden bir kısmının özleriyle sabun, kolonya, parfüm gibi kozmetik ürünleri üreterek vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Türk tarımının gizli potansiyeli süs bitkiciliği yetiştiriciliğinde çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz” diye konuştu.

Üreticimize destek oluyoruz

Açıklamalarını sürdüren Başkan Yüce, “Şehrimiz her alanda gelişime açık. Tarım alanında çok verimli arazilere sahibiz. Bu nedenle toprak en değerli varlığımız ve tarım olmazsa olmazımız. Büyükşehir olarak bu arazileri değerlendirerek şehrimizin tarım potansiyelini geliştirmeye gayret göstermeye devam edeceğiz. sera A.Ş ve fidan A.Ş aracılığıyla şehrimizdeki tarım potansiyeli artırmak, üreticimize destek olmak için birçok projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Üreticilerimize destek sağlayacak, tarım alanlarımızı koruyarak gelecek kuşaklara daha yeşil bir şehir bırakmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç