26 Nisan 2024|Cuma,16:17:58
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,4468 0,12
EURO
34,8153 0,45
ALTIN
2.446,11 0,41
BİTCOİN
$64.016 1,53
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
20 Eylül 2021 - 11:35
20 Eylül 2021 - 11:352 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Besicilere meyve ağacı uyarısı

Sakarya Veteriner Hekimler odası başkanı Mustafa Yıldız, hayvan meraları çevresinde bulunan meyve ağaçlarının, hayvanlarda boğulmaya veya vücut kimyasında zehirlenmeye neden açtığını ifade ederek, böyle durumlarda veterinerlere başvurulması gerektiğini ifade etti.

Besicilere meyve ağacı uyarısı
Toprak Turizm


Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, büyükbaş hayvanlarda meyveye bağlı sorunlar arttığını belirtti. Meralarda otlayan hayvanların, için otladıkları bölgelerdeki meyve ağaçlarının tehlikeye neden olduğunu belirten Yıldız, "Büyükbaş sığır,manda ya da küçükbaş koyun keçi bulundukları ortamda yada merada otlarken çevrede bulunan meyvelerden elma, armut gibi. sert meyveleri çiğnemeden yutarken hayvanın gırtlağına yada yemek borusunu tıkmaktadır.  Eğer, serbest veteriner tarafından bu hayvanlara zamanında müdahale edilmediği taktirde ölümüne neden olmaktadır.


Yada hayvanımızın tatlı elma,armut aşırı tükettiğinde asidoz olarak adlandırdığımız vücut PH'şını etkileyerek felce veya zamanında müdahale edilmediğinde ölümlere de neden olmaktadır. Bazı hayvan yetiştiricileri, sopa ile hayvanların gırtlağına müdahale etmektedir. Buda hayvanın sindirim sistemine zarar vermektedir.   Ülkemizde ve de dünyada bu yolla binlerce hayvan telef olmaktadır. Bin bir zorlukla yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı bilinçsizlik ve de dikkatsizlik sonucu elimizden kaybetmemiz içten bile değil. Üreticilerimiz böyle gıda zehirlemesi durumunda hiç zaman kayıp etmeden en kısa sürede veteriner hekimine tedavi amaçlı ulaşmalıdır. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa tedavinin başarısı o kadar yüksek olur" ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç