20 Nisan 2024|Cumartesi,09:51:27
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$64.140 0,53
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Temmuz 2020 - 16:54
15 Temmuz 2020 - 16:542 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Bilim Kurulu Üyesi'nden önemli uyarı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda korona virüsle ilgili “Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım” diyerek, hastalığı geçirenlerde bağışıklığın ne kadar kalıcı olduğunun belli olmadığının altını çizdi.

Bilim Kurulu Üyesi'nden önemli uyarı
Yön Bul Akademi


Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den koronavirüsle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Koronavirüsü geçirenlerde bağışıklığın ne kadar kalıcı olduğunun belli olmadığını vurgulayan Özlü, “Hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım.Covid 19'la karşılaşanların ne kadarında virüse karşı antikor geliştiği; bu antikorların, ne kadarının ikinci hastalıktan koruduğu; koruyucu antikorların, ne kadar süre kalıcı oldukları ve antikor dışında T hücre bağışıklığı gelişip gelişmediği belli değil.

Virüsün, aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği; aşıyla kazanılan bağışıklığın, ne kadar süreceği; tekrar aşılamanın gerekip gerekmeyeceği; gerekecekse, hangi aralıklarla olacağı da meçhul.

Sonuç: hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir. Halen tek korunma yolumuz tedbirli olmak: maske, mesafe ve hijyen." 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç