20 Nisan 2024|Cumartesi,02:59:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.962 0,86
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
11 Eylül 2020 - 16:06
11 Eylül 2020 - 16:062 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Covid-19 beyin hücrelerini öldürüyor

Dünya çapında corona virüsü vaka sayısı 28.3 milyonu geçerken Yale Üniversitesi'nden bilim insanları, Covid-19'un beyin hücrelerini öldürdüğünü tespit etti. Bilim insanları, Covid-19'un yakınındaki beyin hücrelerinin oksijen yokluğu çekerek öldüğü ve bunun sebebinin de virüs olduğunu ortaya çıkardı.

Covid-19 beyin hücrelerini öldürüyor
Yön Bul Akademi


Bütün dünyada korku ve panik yaratan corona virüsü ile ilgili korkutucu bir keşif ABD’den geldi. ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından Yale Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, corona virüsünün insan beynine verdiği hasarı ortaya çıkardı.

Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir grup, laboratuvarda geliştirilen beyin ve fareler üzerinde corona virüsünü denedi. Bilim insanları, corona virüsünün beyin hücrelerinin mekanizmasına müdahale ederek kopyalarını yaptığı ve bu sayede çoğaldığını tespit etti. Uzmanlar, enfekte olmuş hücrelerin yakınındaki beyin hücrelerinin oksijen eksikliği yaşayarak öldüğünü açıkladı.

Haziran ayında yapılan bir araştırma sonucunda covid-19 hastalarının yüzde 30 ile yüzde 84’ünde nörolojik semptomlar ortaya çıktığını ortaya çıkmıştı. O dönemde yapılan araştırma New England Journal of Medicine isimli dergide yayınlanırken covid-19 hastalarının baş ağrısı, hezeyan, dengesizlik ve hafıza ya da ilgi kaybı gibi sorunlar yaşadığı belirlenmişti.

“ETRAFLARINI DA ZEHİRLİYORLAR”

Beyin sisi ve beyin aktivitelerinde yavaşlığın semptomlar arasında olduğunu açıklayan bilim insanları corona virüsünün kendisinin kopyalarını yaparak çoğalmak için beyin hücrelerini öldürdüğünü duyurdu. Sanal ortamda paylaşılan ve henüz hakemli bir makalede yayınlanmayan araştırmayı yürüten Dr. Akiko Iwasaki, “SARS-CoV-2 bulaşmış hücreler nöron sistemine zarar verdi. Enfekte hücreler sadece virüsün benzerlerini üretmek bir yana bulundukları bölgeyi de zehirledi” ifadesini kullandı.

Nöron olarak da bilinen beyin hücrelerinin elektrik sinyalleriyle birbirleriyle iletişime geçtiğini hatırlatan bilim insanları ölen beyin hücrelerinin verileri ve bilgileri beynin diğer bölümlerine aktarırken boşluk yarattığını duyurdu. Sağlıklı bir beyinde hareketlerin kesintisiz olduğu ve nöron ağının çok iyi çalıştığını söyleyen uzmanlar covid-19’un sebep olduğu ölü beyin hücrelerinin beyin sisine veya bilincin kaybolmasına sebebiyet verebilir.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç