25 Nisan 2024|Perşembe,15:45:23
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5173 0,07
EURO
34,8789 0,14
ALTIN
2.431,61 0,35
BİTCOİN
$63.897 4,05
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
04 Temmuz 2020 - 17:56
04 Temmuz 2020 - 17:562 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

DSÖ: Koronavirüse karşı umut veren tek ilaç var

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Dr. Soumya Swaminathan, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen ilaçlar arasında sadece Remdesivir'in testlerinin umut verici sonuçlar ortaya koyduğunu ifade etti. Swaminathan, "Şimdilik araştırmalar, bu ilacı kullanan hastaların daha hızlı iyileştiğini gösteriyor" dedi.

DSÖ: Koronavirüse karşı umut veren tek ilaç var
Yön Bul Akademi


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Dr. Soumya Swaminathan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen ilaçlar arasında sadece Remdesivir'in testlerinin umut verici sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti.

Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen Swaminathan, Remdesivir'in test edildiği hastalarda hastaneye yatma oranının azaldığını ancak ölüm oranında bir etki kaydedilmediğini ifade etti.

"Şimdilik araştırmalar, bu ilacı kullanan hastaların daha hızlı iyileştiğini gösteriyor" diyen Swaminathan, Remdesivir kullanan hastalar 11 günde iyileşirken ilacı almayan hastalarda bu süre 15 gün oldu" şeklinde konuştu.

AVRUPA İLAÇ KURUMU ÖNERMİŞTİ

Avrupa İlaç Kurumu da kıta çapında kullanılması için ilk kez bu ilacı önermişti.

ABD’de yapılan en az iki araştırma, Remdesivir kullanmanın koronavirüs hastalarının tedavi sürelerini kısalttığını gösterdi. İlaç, virüsün hücre içinde üremek için ihtiyaç duyduğu bir enzimi hedef alarak virüsün çoğalma yeteneğini sekteye uğratıyor.

ABD, TÜM STOKLARI ALDIĞINI DUYURMUŞTU

ABD'nin, koronavirüs tedavisinde kullanılan ‘Remdesivir’ adlı antiviral ilacın neredeyse dünyadaki tüm stokunu satın aldığı belirtilmişti. ABD'nin dünyadaki tüm stoğu satın alması, hiçbir ülkenin en az üç ay boyunca ilaç bulamayacağı anlamına geliyor.

İlacın ilk üretilen 140 bin dozu dünya çapındaki deneylerde kullanılmıştı.

Ebolayı tedavi etmek amacıyla üretilen ancak bu konuda başarısız olan Remdesivir, ABD’de koronavirüs tedavisinde onay alan ilk ilaç olmuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç