- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Erdoğan, Suudi Arabistan'a gidiyor
Başkan Erdoğan'ın Suudi Arabistan Kralı Selman tarafından bayram namazı için Mekke’ye davet edildiği belirtiliyor.

Türkiye ile suudi arabistan arasındaki ilişkilerde yeni döneme girildi.
Arap Baharı döneminde farklı kutuplara düşen iki ülke arasındaki ilişkiler, Kaşıkçı cinayetiyle birlikte daha gerilimli bir hale gelmişti.
Ancak uzun bir süredir iki ülke liderleri arasında ılımlı rüzgarlar esmeye başladı.
Özellikle Başkan recep tayyip erdoğan ile suudi arabistan kralı selman arasında gerçekleştirilen son telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için "diyalog kanallarının açık tutulmasında" mutabık kalınmıştı.
MEKKE'YE DAVET
Lübnan medyasından Başkan Erdoğan ve suudi arabistan hakkında bir iddia ortaya atıldı. Suud yetkililere dayandırılan iddiaya göre Başkan Erdoğan’ın bayram namazı için Mekke’ye davet edildiği söylendi.
Reuters ise iki kaynağa dayandırdığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suudi arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geleceği ifade edildi.
Üst düzey bir yetkili, "Erdoğan’ın Perşembe günü suudi arabistan’a gitmesi planlanıyor. Bu yönde bir hazırlık var. Bir gece kaldıktan sonra Güney Afrika’da birkaç ülkeyi daha kapsayan ziyareti olacak" dedi.
Ancak Türkiye'de yetkili makamlardan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.