26 Nisan 2024|Cuma,07:53:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5450 0,18
EURO
34,9384 0,10
ALTIN
2.445,81 0,39
BİTCOİN
$64.326 0,01
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
16 Ekim 2020 - 11:41
16 Ekim 2020 - 11:413 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Fabrikalarla ilgili bu kararlar alındı

İl Hıfzıssıhha Kurulu, fabrikalarda artan koronavirüs vakalarının önlenmesi için bir dizi kararlar aldı.

Fabrikalarla ilgili bu kararlar alındı
Toprak Turizm


İl hıfzıssıhha Kurulu, Vali Vekili Ersin Emiroğlu Başkanlığı'nda toplandı.

Toplantıda tüm tedbirlere rağmen özellikle bir çok kişinin bir arada bulunduğu iş yerlerinde, bazı tedbirlere tam riayet edilmediği yapılan inceleme ve ziyaretlerde tespit edildiği kaydedildi.

Toplantıda iş yerlerinde uyulması gereken tedbirler konusunda bir dizi kararlar alındı.

Alınan kararla şöyle; "

1. Pozitif vaka çıkması durumunda fabrika yönetimi tarafından;  vardiyası, çalıştığı bölümler, bantlar,  aynı servisi kullanan çalışanlar listesi talep halinde ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilecektir.

2. Pozitif vaka görülmesi durumunda, iş yeri hekimi tarafından gerekli epidemiyolojik çalışma yapılarak, yakın temaslılar tespit edilip, İl Sağlık Müdürlüğüne sunulacaktır.

3. İş yerinde, kurum yemekhanesi ve servislerde mümkün olduğu kadar çalışanların sabit oturması sağlanacak ve kayıtları  tutulacaktır.

4. İş yerinde mola zamanında, sosyal alanlarda maske ve mesafe kuralına uyum iş yeri yetkilisi tarafından bizzat takip edilecektir.

5. Yemek ve mola saatleri, vardiyalar ve/veya küçük gruplar halinde düzenlenecektir. (Mümkünse aynı kişilerin aynı vardiyalarda yemek yemesi ve molaya çıkması)

6. Özellikle vardiya değişim saatlerinde belirli alanlarda oluşabilecek yoğunluğun engellenmesine yönelik tedbirler alınacaktır.

7. İş yerlerinde, ambalajlı yemek ve ambalajlı su tüketimi sağlanacak, tek kullanımlık kaşık çatal ve bardak kullanılacaktır.

8. Farklı Proseslerde çalışan ekiplerin, dinlenme odaları, yemekhane vb. ortamları ayrılmasına yönelik tedbirler alınacaktır.

9. Çalışma saatleri içinde, çalışanlardan birinde Covid bulgusu görüldüğü durumlarda, izolasyon tedbirleri gözetilerek çalışan iş yerine ait araç ile sağlık kuruluşuna getirilip götürülecektir.

10. Tüm iş yerlerinde yetkili bir pandemi iletişim sorumlusu belirlenerek ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimine bildirilecektir.

11. Her vardiya için tedbirlerin uygulanıp takip edilmesinden sorumlu bir vardiya sorumlusu belirlenecektir.

12. Çalışanlarda bulaşın iş yeri ortamı dışında da (sosyal ortamlar vs) olduğu gözlemlendiğinden iş yerleri bu konuda çalışanlarını özellikle uyaracaktır.

13. Taşeron işçilerin de yukarıdaki tedbirlere uyumu ve takibi iş yerinin sorumluluğundadır.

14. Giyinme soyunma dolapları tek kişi tarafından kullanılacak, giyinme soyunma alanlarında aynı anda kalabalık grupların oluşması önlenecektir.

15. Kullanılmış maske ve kişisel koruyucu malzeme atıklarının uygunsuz yerlere ve açık alanlara atılması engellenecek, kapalı çöp kutularında toplanması sağlanacaktır.

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri ve ilgili diğer mevzuat gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

1593 sayılı Umumi hıfzıssıhha Kanunu gereğince oy birliği ile karar verilmiştir.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç