23 Mayıs 2025|Cuma,09:09:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 23.05.2025
DOLAR
39,0290 0,29
EURO
44,1706 0,29
ALTIN
4.130,88 0,18
BİTCOİN
$111.318 0,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA KENTSEL DÖNÜŞÜM3 dakika da okunur
02 Nisan 2023 - 08:37
02 Nisan 2023 - 08:372 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Fatih Dönmez: Ramazan'ın son günü Karadeniz gazını karaya çıkartacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Ramazan’ın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız" dedi.

Fatih Dönmez: Ramazan'ın son günü Karadeniz gazını karaya çıkartacağız
Toprak Turizm Yeni


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hatay’ın İskenderun ilçesinde sular altında kalan sahil kesiminde incelemelerde bulundu.

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz altyapısındaki sorunların neredeyse tamamen bitirdiklerini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yıkımın çok yoğun olduğu yerlerde münferit bağlantı talepleri gelebiliyor. Cumhurbaşkanımız, kararnamesiyle depremden etkilenen yapılarda oturan vatandaşların deprem tarihi itibariyle birikmiş elektrik ve doğalgaz borçları silindi. Bunu biz Hazine olarak karşılayacağız” dedi.

"Elektrikte tüm abonelere yüzde 15, doğalgazda büyük tüketici ve sanayicilere yüzde 20’lik indirim söz konusu"

Depremin etkisinin çok yoğun olduğu Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in iki ilçesinde faturalama işlemelerinin 3 ay ertelendiğini ifade eden Bakan Dönmez, “3 ay sonra da okunacak fatura bedelleri 6 eşit taksitte tahsil edilecek. Cumhurbaşkanımız, Türkiye genelinde hem elektrik hem de doğalgazda indirim yapmamızı istedi. Elektrikte tüm abonelere yüzde 15, doğalgazda büyük tüketici ve sanayicilere yüzde 20’lik indirim söz konusu” diye konuştu.

"Ramazan’ın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız"

Sonuna yaklaştıkları büyük projelerin açılışıyla alakalı hazırlıklar yaptıklarını da belirten Dönmez, “Ramazan’ın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız. 27 Nisan’da taze nükleer yakıtı Akkuyu’ya getireceğiz orası nükleer tesis olacak. Saros için getirmiş olduğumuz FSRU gemisinin deprem nedeniyle açılışını yapamadık. Avrupa’nın en büyük güneş santralini tamamladık, Konya Karapınar’da. Onun da açılışını yapacağız” dedi.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç