- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Fatih Dönmez: Ramazan'ın son günü Karadeniz gazını karaya çıkartacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Ramazan’ın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hatay’ın İskenderun ilçesinde sular altında kalan sahil kesiminde incelemelerde bulundu.
Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz altyapısındaki sorunların neredeyse tamamen bitirdiklerini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yıkımın çok yoğun olduğu yerlerde münferit bağlantı talepleri gelebiliyor. Cumhurbaşkanımız, kararnamesiyle depremden etkilenen yapılarda oturan vatandaşların deprem tarihi itibariyle birikmiş elektrik ve doğalgaz borçları silindi. Bunu biz Hazine olarak karşılayacağız” dedi.
"Elektrikte tüm abonelere yüzde 15, doğalgazda büyük tüketici ve sanayicilere yüzde 20’lik indirim söz konusu"
Depremin etkisinin çok yoğun olduğu Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in iki ilçesinde faturalama işlemelerinin 3 ay ertelendiğini ifade eden Bakan Dönmez, “3 ay sonra da okunacak fatura bedelleri 6 eşit taksitte tahsil edilecek. Cumhurbaşkanımız, Türkiye genelinde hem elektrik hem de doğalgazda indirim yapmamızı istedi. Elektrikte tüm abonelere yüzde 15, doğalgazda büyük tüketici ve sanayicilere yüzde 20’lik indirim söz konusu” diye konuştu.
"Ramazan’ın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız"
Sonuna yaklaştıkları büyük projelerin açılışıyla alakalı hazırlıklar yaptıklarını da belirten Dönmez, “Ramazan’ın son günü Filyos’ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız. 27 Nisan’da taze nükleer yakıtı Akkuyu’ya getireceğiz orası nükleer tesis olacak. Saros için getirmiş olduğumuz FSRU gemisinin deprem nedeniyle açılışını yapamadık. Avrupa’nın en büyük güneş santralini tamamladık, Konya Karapınar’da. Onun da açılışını yapacağız” dedi.