Fındıklıkta nöbet tutarken hırsızların saldırısına uğradı
Hendek İkbaliye Mahallesinde fındık bahçesini bekleyen vatandaş, hırsızların saldırısına uğrayarak darp edildiği öğrenildi.
İkbaliye Mahallesinde dün akşam saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda fındık tarlasını bekleyen Y.G. isimli şahsın tarlasına giren hırsızların saldırısına uğrayarak darp edildiği öğrenildi.
FINDIK HIRSIZLARI İŞ BAŞINDA
Fındık fiyatlarının açıklanmasının ardından harekete geçen fındık hırsızları gözlerine kestirdiği fındık tarlalarına girip hırsızlık yapmakla kalmıyor, tarla sahiplerine maddi zararın veren hırsızlar artık tarla sahiplerini darp ederek te zarar vermeye başladı.
MUHTAR ÇÖZÜM İSTEDİ
Hendek Akpınar Mahalle Muhtarı Ogün Gülmez’in sosyal medya hesabından paylaşarak gündeme getirdiği fındık hırsızlığının artık farklı boyutlara gittiği gözlemlendi. Gülmez, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “yıllardır önlem alınamayan fındık olmadan fındık çalma olayı. Az önce bir Vatandaşımız 15 kişi fındık hırsızları tarafından dövülerek etkisiz halde tarlada bulmuş yakınları. Ölse veya sakat kalırsa hesabını kim ve kimler verecek. Burada en büyük görev Sayın Kaymakamımız Halil İbrahim Acır’a düşüyor. Bu iş yarın daha büyük ölümlere ve 81 ile olay olacak duruma düşmeden acil olarak ne yapılır edilebilir istişare ederek olayların büyümeden çözüme kavuşturulmasını Sayın Kaymakamımızdan arz ediyorum” ifadelerine yer verdi.
ŞİKAYETÇİ OLMADI
Diğer yandan saldırıya uğrayan fındık tarlası sahibinin “beni, ailemi ve çocuklarımı darp ederler, evimi yakarlar” korkusu nedeniyle darp raporu almadığı ve şikayetçi olmadığı öğrenilirken, aynı şahsın geçen yıl evinin ateşe verildiği, tekrar ateşe verirler diye tedirginlik yaşaması nedeniyle darp raporu almadığı ve şikayetçi olmadığı öğrenildi. (haberlisin)
