satso 2025 yıldönümü
31 Mayıs 2025|Cumartesi,03:29:56
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 31.05.2025
DOLAR
39,2289 0,32
EURO
44,7145 0,28
ALTIN
4.153,30 0,45
BİTCOİN
$104.620 1,71
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA KENTSEL DÖNÜŞÜM3 dakika da okunur
28 Mayıs 2025 - 10:39
28 Mayıs 2025 - 10:393 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
1 yorum

Fiskobirlik hakkındaki iddialara yalanlama

Son günlerde FİSKOBİRLİK'in değerli gayrimenkullerini satışa çıkardığı ve iflasın eşiğinde olduğu iddialarının ardından Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, açıklamalarda bulundu.

Fiskobirlik hakkındaki iddialara yalanlama
Toprak Turizm Yeni


Fındık Tarım Satış Kooperatifler Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı, Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar son dönemde basında çıkan iddialar hakkında Haber7'ye konuştu.

FİSKOBİRLİK'in iflasın eşiğinde olduğu ve borçlarını ödeyemediği haberlerini kesin bir dille yalanlayan Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

DOĞU KARADENİZ'İN EN BÜYÜK GES'İNİ FİSKOBİRLİK'E KAZANDIRDIK

Son zamanlarda kasıtlı olarak FİSKOBİRLİK sıkıntıda, borç batağında, günlük şu kadar faiz ödüyor gibi haberlerin tamamı yalan haberdir. Biz aslında FİSKOBİRLİK'i nereden aldık nereye getirdik çok söylemek istemiyoruz ama "batan kurum" diyenlere cevap olarak söylemek lazım. Geçen yıl sadece Doğu Karadeniz'de bitmiş en büyük GES’ini, üretim tesisi gıda ve elektrik kullansın diye 125 milyon maliyetle FİSKOBİRLİK'e kazandırdık.

TUZLA'DA 4.000 M²'LİK YATIRIM

İstanbul Tuzla'da 4.000 m²'lik dükkan aldık ve şu anki değeri 300 milyon lira. Yani bırakın diğer fabrikalara, üretim tesisine yaptığımız yatırımı; geçtiğimiz yıl 400 milyonluk yatırım yaptık. Bizim üreticiye, piyasaya, işçiye, SSK'ya bir kuruş borcumuz yok.

FİSKOBİRLİK mutat bir şekilde Ticaret Bakanlığı’nın Müfettişleri ve Bağımsız Kredi Derecelendirme Kuruluşları tarafından denetlenmektedir. Yapılan bu denetleme ve raporlama sonucu Kurumumuz, yatırım yapılabilir ve pozitif büyüme eğilimi notuna sahiptir.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi BayraktarFİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar

BÜTÜN BORÇLARI ÖDEDİK

Çok sık dillendirilen gayrimenkulleri satıyor hikayesi var. Bunların yüzde 90'ı aslında 2007-2012 yılları arasındaki satışlardır. Bunu defaatle açıkladım. 2007 yılında biz devralmadan önce FİSKOBİRLİK'in değer ifade eden bütün gayrimenkulleri sadece ŞEKERBANK'a olan borç sebebiyle haciz olarak satışa çıkarılmıştı. Biz aslında gayrimenkullerin bir kısmını kurtardık öyle söyleyelim. Bunun dışında 140 milyon dolarlık üreticiye borç vardı. Aylık 2 milyon dolar bir cari gider var. Dolayısıyla bir kuruşluk üretim yokken biz aslında bitmiş bir kurumu ayağa kaldırdık. Bütün borçları ödedik.

Son 5 yılda sadece üretim kapasitesini yüzde 500 artırdık. Şu anda entegre tesisimizde yaklaşık 400 insan çalışıyor ve 3 vardiya çalışıyoruz. Böyle çalışan bir kurumu kamuoyunda belgesiz ve bilgisiz bir şekilde lanse etmek hakkaniyetli değil. Bizim günü geçmiş borcumuz yoktur. Elimizdeki ürün stoku borca mukabildir. Düzenli büyüyen, aldığı borcu ödeyen bir kurumuz biz. Net olarak tekrar söyleyelim bu iddiaların hiçbirisi doğru değildir.

Etiketler :
YORUMLAR (1)
Yaşar uygun
Yaşar uygun

Mv lisin ne maaşı fiskodan alıyorsun oradaki kişiliğin ne

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç