SBB Yusuf Alemdar - 1 Mayıs 2024
1 mayıs 2024 satso serdivan belediyesi
02 Mayıs 2024|Perşembe,10:08:47
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 02.05.2024
DOLAR
32,3537 0,39
EURO
34,7210 0,24
ALTIN
2.409,84 0,53
BİTCOİN
$57.722 2,70
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
17 Ekim 2023 - 22:49
17 Ekim 2023 - 22:493 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

İsrail'e tepki yağıyor

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırı sonrası yüzlerce insan hayatını kaybetti. Gazze Sağlık Bakanlığı ölenlerin çoğunun bebek, çocuk ve kadın olduğunu açıkladı. Olay sonrası İsrail'in katliam gibi saldırısı dünyadan yoğun tepki topladı.

İsrail'e tepki yağıyor
MARMARA GÖZ


İsrail, gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında bu defa hastaneyi hedef aldı. gazze’deki El-Ehli Baptist hastanesi (Al Ahli Arab hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı.

Saldırıda binden fazla kişi öldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: VAHŞET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in gazze'deki El-Ehli Baptist hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya tepki gösterdi. Erdoğan, gazze’deki vahşet için tüm insanlığa çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.

MISIR'DAN KINAMA

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi yaşanan katliam sonrası yaptığı açıklamada, "İsrail'in gazze'deki hastaneleri bombalamasını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

TRUDEAU: HABERLER KORKUNÇ YIKICI VE KABUL EDİLEMEZ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, hastane bombalanması sonrasında, "Haberler korkunç yıkıcı ve kabul edilemez. hastaneye saldırmak yasa dışıdır." dedi.

"SAVAŞ SUÇUDUR"

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in gazze'deki hastaneleri vurması savaş suçudur"

AB'DEN İLK TEPKİ: ÇOK FAZLA ÖLÜ VAR

AB Konseyi Başkanı Michel, İsrail'in gazze'de hastaneye yönelik saldırısı hakkında, "Çok fazla ölü var. Orada yaşayan insanlar için sahadaki dramatik durumu gösteriyor" dedi.

BM OLAYI 'ŞİDDETLE KINADI'

BM, gazze'deki el-Ehli Baptist hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısında bulundu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN KINAMA

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada, “Gazze'nin kuzeyindeki El Ahli Arap hastanesi'ne düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

ÜRDÜN'DEN ULUSLARARASI KORUMA ÇAĞRISI

Ürdün'den yapılan açıklamada, "Gazze'deki el-Ehli Baptist hastanesi saldırısını şiddetle kınıyor, Filistin halkı için uluslararası koruma sağlanmasını ve savaşın derhal sona ermesini istiyoruz." denildi.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN BATI'YA ÇAĞRI

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt, İsrail'in gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist hastanesine saldırısını kınadı.

İsrail'in El-Ehli Baptist hastanesine saldırısını kınayan Ebul Gayt, paylaşımında "Hangi akıl hastası, savunmasız insanların olduğu bir hastaneyi kasten bombalar?" ifadesine yer verdi.

"Arap kurumlarının savaş suçlarını belgelediğini ve suçluların yaptıkları yanına kar kalmayacağını" vurgulayan Ebul Gayt, "Batı bu trajediyi derhal durdurmalı." ifadesini kullandı.

UNICEF'TEN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

UNICEF, gazze'deki el-Ehli Baptist hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, acil ateşkes çağrısında bulundu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç