03 Mayıs 2025|Cumartesi,11:38:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.05.2025
DOLAR
38,5687 0,33
EURO
43,6369 0,20
ALTIN
4.017,28 0,33
BİTCOİN
$96.286 0,12
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
12 Temmuz 2022 - 11:21
12 Temmuz 2022 - 11:2150 saniye de okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
50 saniye de okunur
0 yorum

Hacılar için Kabe'ye veda vakti yaklaşıyor

Binlerce Müslüman görevlerini tamamlayarak hacı oldu. Kabe'ye veda etmeye hazırlanan hacılar, şeytan taşlamaya devam etti.

Hacılar için Kabe'ye veda vakti yaklaşıyor
Toprak Turizm Yeni


Dünyanın çeşitli bölgelerinden kutsal topraklara varıp hacı olan müslümanlar, ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğuna vardı.

Arafat ve Müzdelife'de Kurban Bayramı arifesinde vakfe görevlerini yapan ve daha sonra Cemerat'a geçerek "büyük şeytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş atan Müslümanlar, daha sonra Kabe'de ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştirdi.

Şeytan taşlamaya devam ettiler

Kurbanları kesilip tıraş olduktan sonra ihramdan çıkarak hacı olan müslümanlar, bayramın ikinci ve üçüncü gününde şeytan taşlamayı sürdürdü.

Kafileler halinde Cemerat bölgesine ulaşan hacılar, Müzdelife ve Arafat bölgelerinden topladıkları 7'şer taşı bayramın ikinci ve üçüncü günü sırayla "küçük, orta ve büyük şeytan"a attı. Hacıların üçüncü gün şeytan taşlaması devam ediyor.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç