Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,17:31:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3713 0,17
EURO
35,0534 0,03
ALTIN
2.326,49 0,26
BİTCOİN
$70.353 0,83
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Ağustos 2020 - 17:02
27 Ağustos 2020 - 17:024 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
1 yorum

Kaynarca OSB için ilk kazma vuruldu

20 bin kişinin çalışacağı Kaynarca’da Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk kazma vuruldu. Başkan Murat Kefli, “Kaynarcalılar olarak çok sevinçliyiz, Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk kazmayı vurarak çalışmalara başladık” dedi.

Kaynarca OSB için ilk kazma vuruldu
MARMARA GÖZ



kaynarca ilçesi Belediye Başkanı Murat Kefli 3140 dönüm alan üzerinde yapılması planlanan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk kazma vurularak hafriyat çalışmaları başladığını duyurdu. Başkan Murat Kefli konu ile ilgili olarak “kaynarcalılar olarak çok sevinçliyiz, Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk kazmayı vurarak çalışmalara başladık. 3 bin 140 dönüm bir alan üzerinde yapılacak organize sanayi bölgemizin çalışması devam ediyor. Bin 250 dönümün şu anda istimlak çalışması bitmiş durumda bugün itibarinde ise 1000 dönümlük alanda temel kazı çalışması başladı. Burada 3 etaplı çalışma yürütülecek tüm etap çalışmaları bittiği anda Yüksek Teknolojili makina imalatçılarımız buraya gelecek ve bu bölgede 18 bin ile 20 bin arasında insanımıza istihdam sağlanacak.” dedi.

BÖLGEMİZ YATIRIMCILAR İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Kefli, “kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (KAMosb) bölgemiz makinacılarla yaklaşık kuş uçuşu 3 km uzaklığı var. Mobilya osb bölgemizde şuan 2 fabrikamız üretime devam ediyor. 2 fabrikamızda üretime geçmek için işçi başvurusu alıyor, onlarda 1-2 ay zamanda içinde faaliyete geçmiş olacaklar. 900 dönüm alan üzerinde toplam 41 parselimiz var ve hepsi tamamen satılmış durumdalar. 7-8 fabrikamızda inşaat faaliyetleri devam ediyor. Hemen Mobilya Organize Sanayimizin yanı başında Sakarya Samikop küçük mobilyacılarımız var. Toplam 241 dönüm alan üzerinde 500 m2 büyüklüğünde 186 tane imalathane olacak. Burada başta Sakarya olmak üzere Kocaeli ve Düzce bölgesindeki küçük mobilyacılar imalatlarını bu bölgede yapacaklar. Aynı zamanda büyük mobilyacılarla entegre bir sistem içinde olacak. Bu bölgemizde de imar düzenlemeleri bitmiş durumda, yerleri satın alınıp zemin etütleri yaptırdılar ve hafriyat çalışmalarına başladılar. Kazı çalışmaları bittiği zaman orada da imalathanelerimiz başlamış olacak. Bu imalathanelerde 8-10 işçi çalıştıracak baktığımız zaman bu rakam 3000 bin çalışan kişiyi bulacak” diye belirtti.

İSTANBUL İLE MESAFEMİZ 1,5 SAATE DÜŞECEK

Şuan kaynarca Karasu yolunda hummalı bir çalışma olduğunu söyleyen Kefli, “Yapılan yol projeleri ile birlikte İstanbul’a mesafemiz 1,5 saatlik zaman dilimine düşecek. Karasu yolunda tüneller bitti iç dizaynı yapılıyor. Karasu etabında ise çalışmalar sürüyor. Kandıra - kaynarca ve Kandıra İzmit yol Projesi’de başlamak üzere şuan şantiyeler kurulmuş vaziyette. Önce çok kaza olduğu için İzmit Kandıra arası akabinde ise Kandıra kaynarca arası devam edecek. Kandıra Ağva kısmının ihalesi ise önümüzdeki süreçte gerçekleşecek inşallah Burada baktığımız zaman kaynarcamızdan direk İstanbul’a hem Kuzey Marmara Otoyolu hem Karadeniz sahil yolunun kaynarca, Kandıra, Ağva Şile istikametinden 2 tane direk geçişimiz olacak” diye konuştu.

YORUMLAR (1)
ufuk aşar
ufuk aşar

benim makinacıar osb de yerim var kamulaştırma kararı olmasına rağmen bana bir ödeme yapılmadı. yapılan bu iş kanunsuz degilmi.

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç