Komşuda holdinge büyük operasyon

‘Hayali ihracat’, ‘akaryakıt kaçakçılığı’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçlamaları ile yapılan operasyonda Holding’in sahibi ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, merkezi İstanbul Etiler'de bulunan holdingin sahibi bu sabah 05.00 sıralarında evinde gözaltına alındı.

BİR YILDIR SÜREN SORUŞTURMA

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir yıldır yürüttüğü soruşturmada, 19 Kasım’da alınan gizli tanık ifadesinde çarpıcı detaylar yer aldı. Soruşturmanın merkezinde ise, holdinge bağlı Y. Akaryakıt dağıtım şirketi yer alıyor.

TEK TEK ANLATTI

Savcı huzurunda alınan ifadede ‘Kartal’ rumuzlu gizli tanık ifadesinde özetle “Bu şahısların yapmış olduğu fiiller hayali ihracat boyutunda kalmakla birlikte, bundan nemalanarak ÖTV ve ÖTV’nin KDV’sini iade olarak almaktır. Genel olarak yaptıkları husus bundan ibarettir. Şu anda bunları tasnifleyerek safha safha anlatacağım.

SON YILLARIN EN BÜYÜĞÜ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonun son yılların en büyük operasyonu olduğu öne sürülüyor.

Hürriyet