- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Koronayla mücadelede yeni dönem; KGYS yakalayacak
İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere Kovid-19 tedbirlerine yönelik 'Dinamik Denetim Süreci' konulu genelge gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kontrollü sakaryahaber.com/etiket/normallesme">normalleşme sürecinin başlaması ardından 81 sakaryahaber.com/etiket/il">il valisi ile bakanlıkta sakaryahaber.com/etiket/video">video konferans toplantısında bir araya geldi. Toplantıya valilerin yanında il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve sahil güvenlik komutanları da katıldı.
Konferansın ardından açıklama yapan Soylu, "Kontrollü normalleşme döneminde 'dinamik denetim modeli'ne geçiyoruz. Yarın 260 bin personelle denetim gerçekleştireceğiz" dedi.
İçişleri Bakanlığı o genelgenin ayrıntılarını açıkladı.
Genelgeye göre, kolluk kuvvetlerince yürütülen faaliyetlere kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve meslek odalarının desteği sağlanacak.
Denetimlerde, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ndeki görüntü kayıtlarından yararlanılacak, tedbirlere aykırılık tespit edilirse yaptırım uygulanabilecek.
Meslek odaları veya bunlara bağlı alt odaların üyelerinden oluşturulacak ekip, haftada en az bir kez üyelerinin iş yerlerini denetleyecek.
Dinamik Denetim Süreci'nde kolluk birimleri ve denetim ekipleri, rehberlik edici faaliyette bulunacak.