Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,03:34:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5532 0,02
EURO
34,8931 0,08
ALTIN
2.430,41 0,01
BİTCOİN
$66.506 0,38
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
19 Mayıs 2023 - 12:10
19 Mayıs 2023 - 12:102 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Kredi kartından nakit avans kullanımı kısıtlaması kaldırıldı

Merkez Bankası bugün tarihli yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Merkez Bankası'nın aldığı nakit avansın 15 bin liraya kadar olan kısıtlaması kararı kalktı.

Kredi kartından nakit avans kullanımı kısıtlaması kaldırıldı
Toprak Turizm


Türkiye Cumhuriyet merkez bankası (TCMB), dün bir açıklama yaparak kredi kartından nakit avans çekerek ve kuyum alışverişi yaparak düşük faizli kredi olanağını yatırıma çevirip kazanç sağlanmasının önünü kesmek için 15 bin liranın üzerinde karta avansa sınırlama getirdiğini duyurmuştu.

TCMB'nin dün bankalara gönderdiği talimata göre; nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin liraya kadar olan kısım, menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecekti.

Böylelikle sınırlamayı aşmak bankaların inisiyatifine bırakılmıştı.

Düzenlemeye açıklık getirildi
Merkez Bankası'ndan bankalara gönderilen talimatla nakit avans ve kredili mevduat hesabı düzenlemeleri konusuna açıklık getirilerek, bankalara gönderilen yazıda şöyle dendi:

Başkanlık makamı talimatı kapsamında, bireysel kredi kartları vasıtasıyla yapılan kuyum harcamaları ve nakit çekimlerinin kredi türüne göre menkul kıymet tesisinden hariç tutulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Hiçbir sınırlama yok
merkez bankası bugün ise kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağını duyurdu.

Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerindeki sınırlama kalktı
Merkez Bankası'nın bankalara gönderdiği talimata göre, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak.

Kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi muafiyeti
Ayrıca, konut, tarım, esnaf, KOBİ, ihracat ve yatırım kredileri ile mali kuruluşlara kullandırılan krediler ile birlikte kurumsal kredi kartları, tüketicilere kullandırılan kredili mevduat hesabı kredilerine kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi muafiyeti sağlandı.

Karar, bazı bankaların sert tutumuna karşı alındı
Merkez Bankası, bankaların kredi kartı ve kredili mevduat hesabı kullanımlarında belirli oranda menkul kıymet tesisi uygulamasına yönelik düzenlemeye gitmiş ancak bazı bankalar, bunun yerine kredi kartı kullanımlarında sert uygulamalara yönelmişti.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç