Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
23 Nisan 2024|Salı,21:04:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 23.04.2024
DOLAR
32,5403 0,08
EURO
34,9033 0,69
ALTIN
2.433,84 0,04
BİTCOİN
$66.755 0,36
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
29 Ocak 2021 - 14:34
29 Ocak 2021 - 14:343 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Onlar kesinlikle sigorta acentesi değil

Sakarya Sigorta Acenteleri Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tan, insanların kayıpları ve acıları üzerinden maddi kazanç sağlamaya çalışan ve haberlerde sürekli sigortacı olarak lanse edilen kişilerin sigorta acentesi olmadığını söyledi.

Onlar kesinlikle sigorta acentesi değil
Yön Bul Akademi



sigorta Sigorta Acenteleri Başkanı Emre Tan, yaptığı açıklamada, son günlerde ulusal basında çokça adından söz hasar hasar sonrası danışmanlık hizmetleri adı altında dolandırıcılık dolandırıcılık hikâyelerini daha sık duymaya başladıklarını belirtti.

Haberlerde sürekli sigortacı olarak lanse edilen kişilerin kesinlikle sigorta acentesi olmadığını kaydeden Tan; "

Bu tip kurum ve kuruluşların çalışma şekilleri, usul ve esasları fiziki şartları asla bir sigorta acentesi ile aynı değildir. Bu tip kurum ve kuruluşların sigorta poliçe kesme yetkileri yoktur ve poliçe tanzim etmezler.  Sigorta acenteliği onurlu ve gururlu bir meslektir. İnsanların kayıpları ve acıları üzerinden maddi kazanç devşirmek hiçbir meslektaşımızın aklının ucundan dahi geçmez" dedi.

"HİÇBİR ÜCRET TALEP ETMİYORUZ"

"Bir vatandaşımız kaza yaptığında, maddi ya da manevi zarar gördüğünde en az vatandaşımız kadar dertleniyor, onunla beraber üzülüyoruz" diyen Tan, şunları kaydetti; "

En hızlı şekilde yaralarını sarmak için eksper, servis, tedarikçi firma ve sigorta şirketi arasında köprü vazifesi görüp, mağduriyeti en hızlı şekilde sonlandırmak istiyoruz. Bu işlemleri yaparken de vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Yaralamalı veya ölümle sonuçlanan kazalarda maalesef art niyetli bazı hastane personelleri mağdur kişiye ait iletişim bilgilerini ve ne yazık ki kişisel verileri ücret karşılığında bu firmalara satmaktadır. Nitekim yakın tarihte bu sebeple bazı hastane personelleri tutuklandı."

Vatandaşlara hasar ve sonrasında yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Tan; "

-Kendilerini sigortacı olarak tanıtıp vekâletname talep eden kişilere itibar etmesinler.

-Hasar sonrasında sigorta şirketiniz size eksik ödeme yapmış, biz size şu kadar daha para kazandıracağız sözlerine inanmasınlar.

-Vatandaşlarımızın Hasar ve sonrasındaki her aşamada poliçelerini tanzim eden Sakarya Ticaret ve sanayi odasına kayıtlı Hazine Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Sigorta acentesi ile iletişim kurması gerekmektedir. Merdiven altı diye tabir edilen ya da resmi sigorta acentesi olmayan kişiler hasar durumunda sizi temsil edemez, hakkınızı layıkıyla savunamaz.

-Yaralamalı ve ölümlü kaza sonucu maddi yada manevi bir tazminat davası söz konusu ise Sakarya Barosuna kayıtlı avukatlar haricinde hiç kimseye vekalet vermemeleri.

İstanbul, Ankara merkezli danışmanlık firmalarına itibar edilmemeli her türlü hukuki ihtiyaçlarımızı Sakarya Barosuna kayıtlı avukatlarımız ile yürütmeliyiz.

- Vatandaşlarımızın Trafik kazası sonucu oluşan tüm talepleri için yetkili sigorta acentelerimiz 7 gün 24 saat emrinizdedir. Yaşamış olduğunuz hasar sonucu mağduriyetlere yeni bir mağduriyet eklememek sizin elinizde. Lütfen asılsız ve yetkisiz kişilere itibar etmeyiniz.
 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç