Palu ailesi soruşturması Sakarya'ya sıçradı

GÖZALTINA ALINDILAR

Kocaeli'nde 2008 yılında Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal’ın kaybolması olayı ile ilgili açılan dosya kapsamındaki kayıp anne ve kızının cesetlerinin bulunması için Körfez ilçesinde başlatılan kazı çalışmaları devam ederken, Palu ailesi polis tarafından gözaltına alındı. Geçen hafta Körfez ilçesi Tütünçiftlik sahilindeki alanda kadavra köpekleriyle yapılan incelemelerin ardından başlatılan kazı çalışmaları devam ederken, kayıp Meryem Tahnal’ın İzmit ilçesi Karabaş mahallesi İskete Sokak’ta bulunan ailesine Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı çıktı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Bürosu ekipleri eve gelerek Palu ailesinin yaşadığı evde aram başlattı. Kayıp Meryem Tahnal’ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, ağabeyi İsa Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu polis tarafından gözaltına alındı.
 
SAKARYA’YA SIÇRADI

Öte yandan Kocaeli'nde 2008 yılında Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal’ın kaybolması olayı ile ilgili takipsizlik kararıyla kapatılan dosyanın tekrar açılmasıyla Melike Tanhal’ın öldürülerek gömüldüğü iddia edilen Ferizli İlçesindeki arama çalışmalarını yürütülmesi için dosya Karasu Cumhuriyet Başsavcılığına devredildi. 

YAYIN YASAĞI GELDİ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 7 kişinin emniyetteki işlemleri devam ederken konuyla ilgili olarak Kocaeli Sulh ve Ceza Hakimliği tarafından soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla olayla ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada ile internet ortamında faaliyet gösteren medya kuruluşlarının konu ile ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınları yapmasının yasaklanmasına karar verildi.