SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,09:14:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3307 0,16
EURO
35,1456 0,11
ALTIN
2.243,31 0,01
BİTCOİN
$65.398 4,73
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
10 Nisan 2021 - 21:12
10 Nisan 2021 - 21:123 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Patates, soğan ve çeltik ücretsiz dağıtılacak

Tarım Mahsulleri Ofisi, çiftçinin elinde kalan tonlarca patates, soğan ve çeltiği satın alacak. Bu ürünler ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtılacak.

Patates, soğan ve çeltik ücretsiz dağıtılacak
Yön Bul Akademi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates, 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği satın alacağı bildirildi. tmo’nun çiftçiden satın alacağı ürünlerin vatandaşa ücretsiz dağıtılacağı belirtildi. tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yazılı açıklamasında şunları belirtti: “Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerden, üretici örgütlerimiz aracılığıyla 2020 yılı mahsulü olan patates 25 kilogramlık çuvallanmış olarak kilogram başına 85 kuruştan satın alınacaktır. Aynı şekilde kuru soğan temin tedarik ve dağıtım işlemlerine de başlanmıştır."

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DAĞITILACAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "TMO tarafından alımı yapılan patates ve kuru soğan il valiliklerimiz (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığıyla düzenli olarak yardım yapılan ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak dağıtılacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

NEVŞEHİRDE'Kİ ÜRETİCİLERDEN TOPLANIYOR

TMO, Nevşehir'de üreticilerin depolarında kalan patateslerin alımına başladı. Üreticilerden satın alınan ilk patatesler, kamyonlara yüklendi. Türkiye'nin 81 iline gönderilecek patatesler, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacak. tmo Genel Müdürü Ahmet Güldal, ramazan ayı başlamadan depolarda kalan patatesleri öncelikli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hummalı çalışma başlattıklarını söyledi. Güldal, "Bugün ilk kamyonların yüklenmesine başladık. Pazartesi gününden itibaren de büyük şehirlerden başlamak üzere dağıtımı gerçekleştirilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yaptığı organizasyonlarla kısa sürede ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacak. Bu bir milli servettir. Bu servetin hem üreticilerimizin mali kayıplarının azaltılması hem de ihtiyaç sahibi insanların sofralarına katkı sunma amacıyla devletimiz bu çalışmayı talimatlandırmıştır. Burada en kaliteli ve tüketime uygun patatesleri çuvallayarak nakliyelerini gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimiz depolarında bizlere ne kadar ürün verebilirse bu ürünlerin tamamını alıp, 82 milyon insanımız içindeki ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaştıracağız" diye konuştu. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç