19 Nisan 2024|Cuma,10:16:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5995 0,38
EURO
34,7999 0,20
ALTIN
2.504,66 0,81
BİTCOİN
$64.507 5,41
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
12 Ekim 2021 - 16:16
12 Ekim 2021 - 16:164 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya geçici barınmada örnek oldu

Üniversitelerin yüz yüze eğitim ve öğretime geçmesiyle birlikte geçtiğimiz aydan itibaren Sakarya’ya yurdun dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerinin geçici barınma konusunda imdatlarına, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yetişti.

Sakarya geçici barınmada örnek oldu
Yön Bul Akademi


Sıra dışı bir vali olarak tanınan ve çözüm odaklı çalışmaları ile bilinen Sakarya valisi Çetin Oktay Kaldırım, geçici barınma konusunda 23 Eylül’de sosyal medya üzerinden üniversite öğlencilerine seslenerek, “Geçici olarak barınma ihtiyacı duyan öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Uygulama Oteli'miz, öğretmen evleri ve yurtlarımız ile kamu misafirhanelerimizde ücretsiz konaklayabilirler. Ücretsiz konaklama imkanı geçici olarak sağlanacak olup ihtiyaç duyan öğrencilerimiz, valilik ve İlçe Kaymakamlıklarımızın Açık Kapı birimlerine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve üniversitelerimize başvurabilirler." şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

“Binlerce Başvuru Alınıp Gereği Yapıldı”

Bu açıklamanın ardından binlerce öğrenci geçici barınma talebi için Açık Kapı üzerinden başvuruda bulunurken, hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığı ve KYK başvurusu olan gençlerin de doğru bir organizasyonla kısa sürede yerleştirildiği öğrenildi. Öğrenciler geçici barınma konusunda kendilerine destek olan Sakarya valisi Çetin Oktay Kaldırım’a minnettar olduklarını beyan ettiler.

“Büyükşehir de Devreye Girdi”

Özel yurtların pandemi sebebiyle hizmetlerine ara vermeleri üzerine KYK yurtlarında yaşanan yoğunluklar ve yüksek fiyatlı kiralardan dolayı ev bulmada zorlanan öğrenciler için ayrıca Sakarya valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde diğer yerlere ek olarak Akyazı ve Hendek’te de iki ayrı yurt hazırlandı.

“Öğrenci Dostu vali

vali Kaldırım’ın yaptığı paylaşım üzerine valilik sosyal medya hesabına mesaj attığını ifade eden öğrencilerden Serdar B., “ Mesajım sonrası valilik Özel Kalemden çok kısa sürede dönüş yaptılar. Açık Kapıdan nasıl başvuru yapacağım konusunda beni yönlendirdiler ve çok kısa süre içerisinde yerleştiğime dair mesaj geldi. Ben bu kadar kısa sürede sorunumun giderileceğini tahmin etmiyordum. Benim gibi geçici olarak barınan bir sürü arkadaşım var. İyi ağırlanıyoruz, sağolsunlar. Üstelik hiç bir ücret talep edilmedi. Bize büyük destek olan öğrenci dostu vali Beye ve yine her konuda yardımcı olan Özel Kalem ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

vali Bey Duyarlı Davrandı”

Açık Kapıdan yaptığı başvurusunun ardından bir arkadaşıyla beraber okullarından biraz uzak bir yere yerleştirildiklerini, ancak bazı sorunlardan dolayı yer değişikliği yapılması için vali Çetin Oktay Kaldırım’a sosyal medyadan ulaştıklarını ifade eden Yağmur E. isimli öğrenci de, “ Bu paylaşım sonrası vali beye sesimizi duyurduk ve beni Özel Kalemden aradılar. Taleplerimizi dinledikten yaklaşık 15 dakika sonra hem benim hem de arkadaşımın yer değişikliği talebi dikkate alınarak düzenlendi. KYK İl Müdürlüğü de bu konuda bize bayağı yardımcı oldu. Sayın valimize öğrencilere kendi evladı gibi sahip çıktığı ve dertlerimizi, sıkıntılarımızı dinleyerek yardımcı oldukları için ne kadar teşekkür etsek yine azdır. Ayrıca kendisi sosyal medya üzerinden bizlere çok güzel dileklerde bulundular. Bu da bizlere verdiği değeri gösteriyor. Kendisine ve ekibine minnettarız” diye söyledi.

“Öğrenciler Sakarya’ya Güveniyor”

İki üniversitesi bulunan Sakarya’da binden fazla öğrencinin geçici barınma konusunda vali Çetin Oktay Kaldırım’ın çok kısa bir süre içerisinde aldığı kararları organize edip kurum- kuruluş ve Büyükşehir Belediyesi ile koordine halinde çalışması, Sakarya’mıza gelen öğrencilerin sorun yaşamadan öğrenimlerine devam etmesi, öğrencilerin şehrimize olan sevgilerini ve güvenlerini artırmış gibi görünüyor.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç