Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,16:51:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3813 0,20
EURO
35,0519 0,04
ALTIN
2.326,43 0,26
BİTCOİN
$70.426 0,56
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
20 Şubat 2023 - 18:20
20 Şubat 2023 - 18:205 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya Vakfıkebirliler derneği, depremzedeler için seferber oldu

Sakarya Vakfıkebirliler Derneği, Kahramanmaraş'ta bağışlanan yardımlarla depremzedelerin yaralarını sarıyor. Dernek aşevinde 11 bin kişiye yemek verirken 200'e yakın kişiye de kumanya ve odun sağlıyor.

Sakarya Vakfıkebirliler derneği, depremzedeler için seferber oldu
MARMARA GÖZ


Haber: Mine Yıldırım/Samet Yıldırım

deprem bölgesinde bulunan Derneğin Başkan Yardımcısı Ahmet Yazıcı, depremin olduğu günden itibaren gönüllü olarak hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi.

11 BİN KİŞİYE YEMEK

Aşevinde sıcak yemek verdiklerini ve ailelere kumanya dağıttıklarını anlatan Yazıcı, şunları söyledi; "
40 yakın gönüllü kardeşlerimizle beraber geldi. Burada insanlar mağdur, ihtiyaç sahibi. Binalarda yıkımlar ve hasarlar var. Çalışmaları Yasin başkanımızın öncülüğünde yürütüyoruz. Özellikle Sakarya halkına çok çok teşekkür ediyoruz. Günlük ortalama 150-200 kumanya hazırlıyoruz. Askeri personelle beraber çıkıyoruz, dağıtım yapıyoruz. Aşevimizde de 11 bine yakın yemek veriyoruz. Köylere ve askeri personellere. Şuan burada kuru gıdayla beraber oduna ihtiyaç var. Muhtarlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Buraya tırlarla odun gönderdiler. İnanın bir tır bir saat yetmiyor. Bir çuval verdiğimiz halde tır bitiyor, fazla veremiyoruz. Bütün hayırseverler canla başla yardım ediyorlar. Aşçı sıkıntımız da var. Gerçekten burada insanlar mağdur, ihtiyaçları var. Yardım etmek lazım. Bütün hayırseverleri davet ediyorum yardım etsinler. Kuru gıda, odun, su da lazım. Hala çadır ihtiyacı var. Biz dernek olarak bu yardımı sürdürmek istiyoruz . Hayırseverlerde bize yardım ederlerse biz bunu yerine ulaştırıyoruz. Siz de şahitsiniz biz ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Yani gerçekten ihtiyacı var bu insanların."

depremZEDELER KONUŞTU

depremzede vatandaş Durdu Çiğdem, büyük bir felaket yaşadıklarını ifade ederek; "Dünyada ki bu görülmüş ikinci felaket. Ben bunu birebir yaşadım Sağlam kalan bir binamız kalmadı. Kepçe girmemiş enkazlarımız var. Şu anda çadırlarda kalıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun, bütün bu yardımsever insanları da başımızdan eksik etmesin. Biz  zaten Sakaryayı kardeş biliyorduk. Iraktan geldiler çadır kurdular, Azerbaycan'dan geldiler çadır kurdular. Böyle bir felakette de yardım eli uzatanların hepsine çok çok  ayrı ayrı teşekkür ederim. Yakacak, gıda  bir hafta 10 günlük geliyor. Ondan sonra bu vatandaşın durumunu görüyorsunuz. Allah rızası için özellikle kırsal kesimlere ulaşırsaLar çok memnun oluruz . Zaten memnunuz gidenler gitti. Allah rahmet eylesin. Kalanlara Allah rızası için yardımseverlerden yardım bekliyoruz. Sakarya Vakıfbirliler Derneği olarak nasıl bir insanı yardım yaptıklarını birebir yaşadık. Çadır çadır dolaşıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

SAKARYA HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bir diğer depremzede Saim Çiğdem ise ; "

Ülkenin hatta dünyanın birçok illerinden, ülkelerden yardım geldi. sakarya vakfıkebirliler derneğinden kırsal bölgelere çok yardım ulaştı. Aşevi açtılar. Kuru gıda dağıtıyorlar, imkanlarını seferber etmiş durumdalar. Allah onlardan razı olsun , herkesten Allah razı olsun. Buradan herkese özellikle Sakarya halkına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Remzi kaplan isimli depremzede de; "Burada yardımcı olan bütün halkımıza sesleniyorum. Allah razı olsun. Sakaryalılar ve Vakfıkebirliler Derneği'nden Allah razı olsun . Onlar bize yardımcı oldu."

YARDIM ULAŞMAYAN KÖYLERE GİDİYORUZ

depremzedelere yardıma gelen dernek üyesi Umut Adım; "Burada aşevi kurduk. AFAD ile askerimizle beraber yemek çıkartıyoruz. Vatandaşlara dağıtıyoruz. Yardım ulaşmayan köylere dağ eteklerindeki köylere ulaşıyoruz. Çocukları sevindirip oyuncaklar veriyoruz. Köy halkından çadırları tek tek gezip ihtiyacı olanları tespit edip erzaklarını veriyoruz. Buradan bu yardımları gönderen bütün halkımıza çok teşekkür ederim .sakarya vakfıkebirliler derneği olarak vesile olup bunları dağıtıyoruz. Buradan bütün dernek kurucularına teşekkürlerimi sunarım."

Akyazı'dan yardıma gelen Remzi Kurt; "Biz buraya ilk günden beri koşturuyoruz. Karlı, yağmurlu enkazlara gittiğimiz yerlerde oldu. Üzücü yerler de oldu.  Bizi de üzdü. Bütün deprem bölgelerinin başı sağolsun geçmiş olsun diliyorum" ifadesini kullandı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç