29 Nisan 2024|Pazartesi,05:40:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,5276 0,28
EURO
34,9347 0,56
ALTIN
2.436,12 0,10
BİTCOİN
$63.090 0,83
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
05 Eylül 2023 - 22:57
05 Eylül 2023 - 22:575 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Büyükşehirden çalışanlarına ek zam kararı

Büyükşehir Belediyesi, işçilerin refahına katkı sunmak için %40’lık bir iyileştirmeyi sağlayacak sözleşmeyi imzaladı.

Büyükşehirden çalışanlarına ek zam kararı
Yön Bul Akademi


Hizmet İş Sendikası’yla karşılıklı yapılan “ek sözleşme” ile belediye bünyesindeki SASKİ, sasay ve BELPAŞ şirketleri çalışanlarının ücretlerinde yüzde 40 zam yapıldı. büyükşehir belediyesi Mart ayında da çalışanlara yüzde 80 zam yapmıştı.

Sakarya büyükşehir belediyesi bağlı büyükşehir belediyesi, SASKİ Personel A.Ş, SASKİ, sasay ve BELPAŞ şirketleri çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi adına Hizmet-İş Sendikasıyla ek protokol yapıldı. AKOM’da düzenlenen törende başkan ekrem yüce ile Hizmet İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir ek protokolü imzaladı. Törene Büyükşehir, SASKİ, BELPAŞ bürokratları, sendika üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda belediye personeli katıldı.

Ciddi bir iyileştirme

Atılan bu imzayla Büyükşehir bünyesinde Sakarya için emek gösterenlerin ücretleri ‘ek sözleşme’ kapsamında %40 oranında iyileştirildi. Protokol kapsamında büroda, sahada ve tüm birimlerde görev yapan personelin ücretlerinde yıl sonuna kadar ciddi bir iyileştirme yapılmış oldu. İmzayı atan başkan ekrem yüce, “Cumhurbaşkanımızın ‘enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözünü yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” dedi. Yüce, Sakarya için ter döken tüm emekçilerin huzuru ve refahı için bundan sonraki süreçte de gerekeni yapacaklarını kaydetti.

“Amaç refahı artırmak”

Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde görev yapan bütün personellerin gecesini gündüzüne katarak var gücü ile hemşerilerimize hizmet etmeye devam ettiğini dile getiren başkan ekrem yüce, “Öncelikle bütün mesai arkadaşlarıma özverili ve gayretli çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte şehrimizi daha ileriye taşımak için mücadele ediyoruz. İnşallah bu mücadelemiz ile şehrimizin gelişmesini ve tüm dünyada tanınmasını sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız çalışanlarımızın refah seviyesini adeta bir toplu mücadele olarak ele aldı ve milletimizi rahatlatacak zamlar gerçekleştirdi. 2023 yılı başında %54,66’lık zam oranıyla açıklamış olduğu asgari ücreti net 8 bin 500 Liraya çıkardı. Bizler de Sn. Cumhurbaşkanımızın başlattığı mücadeleye destek olmak, çalışma arkadaşlarımızın şartlarını iyileştirmek adına toplamda %80’lik bir zam yapmıştık” dedi.

“Elimizi taşın altına koyduk”

Yüce, küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalar tüm dünyada etkisini sürdürdüğünü ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “ülkemizdeki hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünü yerine getirmek için bizler de elimizi taşın altına koyduk ve üzerimize düşeni yaptık. Yaptığımız yoğun müzakereler sonucunda bugün ek protokol imzaladık. Hemşerilerimize hizmet için gündüz gece demeden fedakârca gayret gösteren ve en iyi zammı hak eden arkadaşlarımızın günlük yevmiyelerinde %40 oranında zam gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız düzenleme ve iyileştirmelerin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bu sözler sonrası Sendika Başkanı Gökdemir ise sürecin başından bu yana iyi niyetli bir çaba ortaya koyduğunu belirttiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ederek kararın hayırlı olmasını diledi.

Emekçinin derdine derman

Gökdemir, “Bugün bu salonda Gerçekleştirilen imza töreninde Sakarya büyükşehir belediyesine bağlı SASKİ, sasay, BELPAŞ şirketleri üyelerimize ek protokoller imzalandı. Bu Sözleşme ile şirket personellerine %40 zam uygulandı. İmzalanan sözleşmeler ek protokollerle Sakarya’da önemli bir eşiğide aşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, ücretlerin daha da arttırılması konusunda işverenler ile birlikte bütün imkanları seferber etme konusunda çabalarımız devam edecektir. Belediyelerimizin bu rakamlara gelirken ne kadar zorlandığını da biliyorum ama bütün bunlara rağmen bu şehre hizmet eden emekçilerimizin de derdine derman olmak durumundayız. Dengeyi birlikte oluşturmaya çalıyoruz. Toplu İş Sözleşmemiz Büyükşehir Belediyemize, değerli üyelerimize ve Sakarya’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Önceki sözleşmede de müjde verilmişti

Başkan Yüce törene katılan belediye çalışanlarıyla sohbet ederek günün anısına fotoğraf çekildi. Çalışanlar, ekonomik olarak ciddi bir katkı sağlayacak olan zam kararı için Yüce’ye teşekkür etti. büyükşehir belediyesi, daha önceki sözleşmede, asgari ücrete %54 zam yapılmasına rağmen %80’lik bir zam oranı açıklamış ve emekçiyi sevindiren müjdeyi vermişti. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç