Marmara Göz
05 Mayıs 2024|Pazar,04:50:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 05.05.2024
DOLAR
32,3374 0,07
EURO
34,8108 0,06
ALTIN
2.390,60 0,26
BİTCOİN
$63.108 0,29
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
05 Haziran 2023 - 16:40
05 Haziran 2023 - 16:402 dakika da okunur 3 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
3 yorum

Diş Hekimliği Fakültesinde neler oluyor?

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrencilerin mezun olabilmek için yapmaları gereken diş kotasını dolduramadıkları için mezun olamadıkları, yaz okuluna bile kalma hakkı elde edemedikleri iddia edildi.

Diş Hekimliği Fakültesinde neler oluyor?
Yön Bul Akademi


SAÜ diş hekimliği Fakültesinde öğrenim gören ve mezun olabilmek için belli sayıda diş tedavisi yapması gereken çok sayıda öğrencinin, hasta bulunmadığı için mezun olamadığı belirtildi.

diş hekimliği Fakültesi öğrencileri, mezun olabilmek için belli bir kotayı doldurmak zorunda. Her bir öğrenci 10 adet diş dolgusundan 8’ini eksiksiz, 5 adet kanal tedavisi, 7 adet diş taşı tedavisi ile çocuk bölümünde de 13 adet işlem yapmak zorunda.

Ancak, sgk ile herhangi bir anlaşması bulunmadığı için hastalar, SAÜ diş hekimliği Fakültesi’nde tedavi olmayı tercih etmiyor. Hal böyle olunca iddiaya göre öğrenciler, okul yönetimi tarafından tedavi etmek için dışarıdan hasta bulmaya zorlanıyor. Ancak yine iddiaya göre, öğrenciler rica minnet dışarıdan getirdikleri hastaların tedavi masraflarını da cebinden ödemek durumunda kalıyor.

Okulu bitirebilmek için dışarıdan hasta bulmak zorunda kalan ve sarf malzemelerinin parasını da cebinden veren, buna rağmen yine de yeterli sayıya ulaşamayan öğrenciler, kotayı dolduramazlarsa mezun olmak bir yana yaz okuluna bile kalamıyor.

Bu durumdan dolayı birçok öğrencinin mağdur olduğu, mezun olamadıkları için aileleriyle sorun yaşadıkları ve bir çoğunun da psikolojik olarak sıkıntı yaşadığı iddia ediliyor.

Diş Hastanesi ile anlaşma yapmak yerine, öğrencileri maddi ve manevi sıkıntıya sokan okul yönetiminin bu konuya acilen bir çözüm bulması bekleniyor.

YORUMLAR (3)
durak sakini
durak sakini

Geçen dolmuş beklerken bir öğrenci geldi. abi dişinde çürük var mı dedi anlam veremedim? gel senin dişlerine bakayım ücretsiz dedi. bende bana yürüyor LGBT falan zannettim uzaklaştım.

CEVAPLA

subü öğrencisi
subü öğrencisi

haber doğru. sosyla medyadan bi arkadaş ulaştı ağzımdaki tedavileri ücretsiz yapabileceğine dair. başta inanmamıştım fakat dediği gibi ağzımda 3 tane dolgu, 2 kanal tedavisi yaptı ve benden ücret almadı. kendisi 3000 e yakın ödeme yaptı vezneye. şimdi tekrar ulaştım ve o kadar uğraşmasına rağmen yaz okuluna dahi kalamadığını söyledi

CEVAPLA

arnavut
arnavut

haber maalesef doğru. Fakülte içinde bu konuda öğrenciler sınıfta kalma tehdidi ile karşı karşıya kaldığı için bana da gel abi kanal tedavini bedava yapalım teklifi yaptılar inanmadım fakültede tedavimi yaptırdığımda öğrenci sen gidebilirsin abi dedi. ve ben ücret ödemedim.

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç