Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,19:52:12
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3385 0,27
EURO
35,1237 0,01
ALTIN
2.309,03 1,38
BİTCOİN
$70.807 2,40
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
07 Temmuz 2022 - 13:24
07 Temmuz 2022 - 13:242 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sedat Peker davasındaki tahliye kararına itiraz

Sedat Peker’in lideri olduğu suç örgütüne yönelik, 14’ü tutuklu 92 sanığın yargılandığı davada, 8 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz edildi.

Sedat Peker davasındaki tahliye kararına itiraz
Toprak Turizm


sedat peker'in lideri olduğu suç örgütüne yönelik, 14'ü tutuklu 92 sanığın yargılandığı davada, Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 sanık hakkında tahliye kararı verilmiş, Cahit Çetin'in öldürülmesine yönelik dosya ise bu dosyadan ayrılmıştı.

Dosyada müşteki olarak yer alan Kasap Döner'in sahibi Emrah Sarıtaş'ın avukatı tarafından davanın görüldüğü Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan 17 sayfalık dilekçede, davanın 7. celse ara kararında verilmiş olan sanıklar Fikret Aydın, Abdullah Süngü ve Eser Sarıtaş için, tutukluluğun kaldırılması kararına itiraz edildiği kaydedildi.

TAHLİYELERİN KANUNA AYKIRI OLDUĞU BELİRTİLDİ

Sanıkların kaçma şüphelerinin olduğunun belirtildiği dilekçede, “yağma” suçunun cezası olarak en alt sınırdan ceza hükmü verilse de 40 yıl hapis ile cezalandırılmaları gerekeceği, bu nedenle sanıkların tutuklu yargılanmaları gerektiği, tahliyelerin kanuna aykırı olduğu ifade edildi.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

*Yargılamanın geldiği aşamada dosyanın durumu bu iken, sanıkların, tutuksuz yargılanmasına karar verilmesi, sadece şahsımın adalet arayışını karşılıksız bırakmakla kalmamaktadır.

*Halk nezdinde, suçların cezasız kalması algısını yaratarak, adalete olan güveni de sarsmaktadır.

*Ayrıca, bu dosyada bu şekilde hızlı bir tahliye kararı verilmesi suç mağdurlarının, adaleti, kanun yolu ile aramak hevesini kıracaktır. Kaldı ki; bu cezasızlık algısı, diğer potansiyel suçlulara da şevk verecektir.

*Zira huzurunuzdaki davada, Türkiye'nin en büyük markalarından biri yağmalanmış, ancak sanıklar 11 ay sonra tahliye edilmişlerdir

Sanıkların tahliyelerine itiraz edilen ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep edilen dilekçede, mahkemenin bu talebi uygun görmemesi halinde ise, ‘konutunu terk etmemek' şeklinde adli kontrol tedbirine karar verilmesi istendi.
 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç