19 Nisan 2024|Cuma,13:37:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5980 0,38
EURO
34,8337 0,29
ALTIN
2.496,46 0,48
BİTCOİN
$64.627 4,90
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Aralık 2020 - 14:37
17 Aralık 2020 - 14:372 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sofuoğlu'nun okulla ilişiği kesilecek mi? Rektör açıkladı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun canlı yayındaki skandal sözlerine ilişkin; "Okulla ilişiğinin kesilmesinin o kapsama gireceğini düşünmüyorum ama bu konuda şu an yorum yapmam doğru değil. Kendisiyle de henüz konuşmadık" dedi.

Sofuoğlu'nun okulla ilişiği kesilecek mi? Rektör açıkladı
Yön Bul Akademi


Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir sofuoğlu Akit Tv’de Sabri Balaman’ın sunduğu “Derin Kutu” adlı programda önce ‘Z’ kuşağını eleştirdi. Ardından üniversitelerle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu. "Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri" diyen sofuoğlu ile ilgili SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Hürriyet'e konuştu.

“DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK”

Rektör; “Hoş karşılanması veya tevil edilmesi mümkün olmayan sözler. Herkesi töhmet altında bırakan bir üslup. Söyledikleri yakışmıyor ancak biz kurum olarak yasal süreçleri işletmek durumundayız. Hem savcı hem hâkim rolüne bürünmemiz doğru olmaz tabii ki. Gerekli işlemler inşallah tesis edilecek. Disiplin yönetmeliği var malum. O çerçevede soruşturmacı atanacak, savunmalar alınacak, artık uygun ceza neyse önerilecek. Mevzuat çerçevesinde işlemler yürütülecek.”

Ebubekir sofuoğlu’nun üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi söz konusu mu sorusu üzerine “kişilerin savunmasını almadan bir şey söylemem doğru olmaz” diyen rektör Fatih Savaşan, “Okulla ilişiğinin kesilmesinin o kapsama gireceğini düşünmüyorum ama bu konuda şu an yorum yapmam doğru değil. Kendisiyle de henüz konuşmadık” diye konuştu.
 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç