Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,12:25:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3298 0,24
EURO
35,0382 0,24
ALTIN
2.279,61 0,09
BİTCOİN
$70.741 1,36
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Mart 2022 - 13:35
08 Mart 2022 - 13:352 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Stokçuluk yapana 3 yıla kadar hapis geliyor

Türk Ceza Kanunu'ndaki stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının cezaları altı ay ile iki yıl aralığında değişirken, yapılacak yeni düzenleme sonrası bu ceza 1 yıldan 3 yıla kadar çıkacak.

Stokçuluk yapana 3 yıla kadar hapis geliyor
Toprak Turizm


Son günlerde yaşanan ayçiçek yağındaki stokçuluk tartışmalarının ardından Adalet Bakanlığı’nın harekete geçtiği belirtildi.

Bu kapsamda, Türk Ceza Kanunu’ndaki stokçuluk ve fiyatı etkileme suçlarının cezaları altı aydan iki yıla kadar verilirken yapılacak yeni düzenleme sonrası 1 yıldan 3 yıla kadar çıkacak.

İŞTE KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK MADDELER

Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türk Ceza Kanunu’nun 240. maddesinde düzenlenen stokçuluk suçundaki cezalar artırılacak.

240. maddede düzenlenen “Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” şeklindeki cezalar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çıkartılacak.

TCK'nın 237. Maddesinde düzenlenen fiyatları etkileme suçunun da cezası da artırılacak.

237. Maddede yer alan “İşçi ücretlerinin veya besin veya malların değerlerinin artıp eksilmesi sonucunu doğurabilecek bir şekilde ve bu maksatla yalan haber veya havadis yayan veya sair hileli yollara başvuran kimseye üç aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezası verilir” düzenlemesindeki cezalar arttırılarak bu suçu işleyenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilecek.

BEKİR BOZDAĞ: CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün katıldığı bir toplantıda kanunun mevcut maddelerinden bahsetti ve halihazırdaki yaptırımların caydırıcı olmadığına dikkat çekti.

Bozdağ, şöyle dedi:

“Bu maddeler esasında kötü niyetli fiyatları arttırmak isteyenler, stokçuluk yapanlara karşı ceza kanunumuzun aldığı tedbirlerdir. Bu tedbirlerin uygulanması son derece önemlidir. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla buradaki cezaların fazla caydırıcı olmadığı da bir gerçektir.

Onun için yeni dönemde fiyatları etkileme ve stokçulukla ilgili maddelerdeki yaptırımları ele alıp yeniden düzenleyeceğimizi de buradan ifade etmek isterim.” 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç