17 Haziran 2024|Pazartesi,20:42:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 17.06.2024
DOLAR
32,8370 0,21
EURO
35,2193 0,37
ALTIN
2.445,77 0,50
BİTCOİN
$66.209 0,54
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
23 Eylül 2023 - 16:22
23 Eylül 2023 - 16:222 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Süper Hızlı Tren'de Akyazı detayı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akyazı-Ankara arasında yapılacak olan Orta Anadolu Otoyolu projesi ile ilgili konuştu. Bakan, Süper Hızlı Tren Projesi'ni de aynı güzergahtan planladıklarını söyledi.

Süper Hızlı Tren'de Akyazı detayı
Toprak Turizm


Türkiye'nin en çok kullanılan güzergahlarından olan Ankara-İstanbul arasında trafiği rahatlatmak isteyen hükümet, yeni bir otoyol projesini gündemine aldı. ulaştırma ve altyapı bakanlığı, Ankara ve İstanbul arasındaki güzergahta 'Orta Anadolu Otoyolu' projesi üzerinde çalışmalara başladı.

Yeni otoyol akyazı ile Ankara arasında yapılacak. akyazı’dan başlayacak yol Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş’tan geçerek Ankara’ya ulaşacak.

Türkiye’nin ana transit geçiş yolu olması hedeflenen ve Avrupa’yı Asya’ya bağlayan koridorda önemli rol üstlenen Kuzey Marmara Otoyolu, “Orta Anadolu Otoyolu” ile direkt Niğde Otoyolu’na bağlanacak.

SÜPER HIZLI TREN AKYAZI'DAN GEÇECEK

'Orta Anadolu Otoyolu' projesi ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı abdulkadir uraloğlu; "Ankara ile İstanbul arasında mevcut bir otoyolumuz var. Bu otoyol, akyazı’da Kuzey Marmara Otoyolu ile artık yeni bir hat oluşturarak, bütün İstanbul’u kuzeyden kuşaklıyor. Günlük 50 bin trafiklere gelmiş durumdayız. Bu 50 bin trafik artık kapasitesinin dolması anlamında rakamlar ifade ediyor. 100 binlere geldiğinizde hizmet seviyesi düşecek demektir. Şu anki güzergah, Bolu Dağı Tüneli ile devam edip Düzce üzerinde devam eden bir güzergah. Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Göynük, akyazı üzerinden geçen bir güzergah var. Oradan geçmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Otoyolu o güzergahtan projelendiriyoruz. süper hızlı tren projesini de aynı güzergahtan planlıyoruz. Kış şartlarının daha az olduğu bir güzergah." dedi. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç