02 Mayıs 2025|Cuma,11:09:27
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 02.05.2025
DOLAR
38,5164 0,19
EURO
43,6770 0,29
ALTIN
4.038,67 0,87
BİTCOİN
$96.362 1,38
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
09 Ekim 2024 - 20:12
09 Ekim 2024 - 20:122 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyatları kontrol altına almak için düğmeye bastı.

Üreticiye uygun fiyatlı hayvan temininde ilk adımı atan Bakanlık ‘Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi’ni devreye aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyatları kontrol altına almak için düğmeye bastı.
Toprak Turizm Yeni


Bakan Yumaklı hedeflerinin uygun fiyatlı kırmızı ete ulaşımı sağlamak olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’dan et fiyatlarını düşürecek adım geldi. Bakanlık, Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi devreye aldı.

Hayvansal üretimle ilgili planlama kapsamında, Türkiye'nin hangi bölgelerinde, hangi tür hayvansal üretimin yapılacağına dair planlamalar yaptıklarına işaret eden tarım ve orman bakanı İbrahim Yumaklı; "

2024 yılında artık bu ırktan doğan buzağılarda genetik yapısına bakarak, damızlık değerini belirlemeye başladık' diyen Bakan Yumaklı; "Bu testi yaptıran yetiştiricilerimizin test maliyetini bakanlık olarak biz karşılıyoruz. Yine bu yıl içerisinde ülkemizde sayısı en fazla ikinci ırk olan simental ırkında da genetik testlerle damızlık değerini belirlemeye başlıyoruz. Her 2 ırk için bu hizmeti yetiştiricimizin hizmetine sunuyoruz. Bu testin yaygınlaşması amacıyla Genomik Test Merkezi'ni önümüzdeki günlerde Ankara'da açmış olacağız. Yüksek genetik kapasiteli üretim boğalarını 2025'te üretmeye başlıyoruz. Anaç hayvan sayınız ne kadar fazla ise üretiminiz de o kadar fazla olacaktır. Siz istediğiniz kadar hayvan hastalıklarıyla mücadele edin, eğer anaç hayvan sayınızı da buna bağlı olarak artıramıyorsanız, yerinizde sayıyorsunuz demektir" diye konuştu.


Gıdada arz güvenliğini sağlamaktan başka şanslarının olmadığına dikkat çeken Yumaklı; "3 ana hedef var.

İlk olarak üreticilerimizin uygun maliyetle sürdürebilir şekilde hayvan teminini sağlamak. İkincisi de tüketicimizin uygun maliyetle kırmızı ete ulaşmasını sağlamak ve nihayetinde de Türkiye'nin çok küçük bir oran bile olsa, et ithalatıyla ya da hayvan ithalatıyla ilgili olan konusunu kapatmak. Bununla ilgili yol haritamızda bundan bahsetmiştik. Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç