- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Toyota yeni hibrit teknoloji Sakarya'da ürettiği araçlarda kullanılacak
Toyota'nın Avrupa'da üreteceği 5. jenerasyon hibrit sistemi Sakarya'da üretilen Corolla modellerinde kullanılacak.

toyota, daha yüksek performans ve daha yüksek yakıt verimliliği sunan son jenerasyon hibrit sistemini Avrupa tesislerinde üretmek için hazırlıklar yapıyor.
Bu plan kapsamında 2023 model yılına ait Corolla’da kullanılmak üzere 5. jenerasyon hibrit teknolojisi Avrupa’da üretilecek.
Yeni hibrit sistemi, toyota’nın Polonya ve İngiltere fabrikalarında üretilerek, Türkiye’de ve İngiltere’de banttan inen Corolla modellerindeki yerini alacak.
toyota Polonya’da MG1 ve MG2 elektrik motorları ile hibrit şanzımanları üretirken bu bileşenler, 5. jenerasyon hibrit aktarma organını oluşturmak üzere İngiltere’de 1.8 litrelik benzinli motorla kombine edilecek.
