- HAVA DURUMU:
-
Parçalı Bulutlu
Ücretsiz doğalgaz ayrıntılarını açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konutlara bedava doğalgaz ile ilgili; "24 Nisan itibariyle doğalgaz sayaçlarında okuma yapılmadı, sehven yapılmış ise de fatura iptali veya bedel iadesinin yapılacak" dedi.

enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ücretsiz doğalgazın ayrıntılarını da açıkladı.
Sürecin ayrıntıları hakkında bilgi veren Dönmez, "Bayramdan hemen sonra harekete geçtik. doğalgaz dağıtımını yapan şirketlerin faturalama yazılımlarında bir değişikliğe gitmeleri gerekiyordu, şimdi o yazılım değişiklikleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Dönmez, 24 Nisan itibariyle doğalgaz sayaçlarında okuma yapılmadığını, sehven yapılmış ise de fatura iptali veya bedel iadesinin yapılacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Bu süreç için fatura gidecek. Faturada kullanım miktarı, tutarı gözükecek. Fakat ödenmesi gereken kısımda 'sıfır' yazacak ve diyecek ki 'Karadeniz yerli gazımız milletimize hayırlı uğurlu olsun.' Ardından da 11 aylık mutfak kullanımlarındaki 25 metreküplük indirim uygulamaya girecek."