04 Aralık 2025|Perşembe,12:31:35
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 30.06.2025
DOLAR
39,9027 0,01
EURO
46,8704 0,06
ALTIN
4.225,05 0,58
BİTCOİN
$107.540 0,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA KENTSEL DÖNÜŞÜM3 dakika da okunur
04 Aralık 2025 - 12:25
04 Aralık 2025 - 12:252 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Üniversitelerde yoklama için yeni dönem

Üniversitelerde ders yoklamasında yeni dönem başlıyor. Sınıflarda QR kod ve konum doğrulamalı elektronik yoklama yapılacak.

Üniversitelerde yoklama için yeni dönem
Toprak Turizm Yeni


Üniversitelerde ders başı yoklama uygulamalarında yeni bir dönem başlayacak. Yıllardır kâğıt üzerinde imzayla yürütülen ve zaman kaybına neden olan yoklama süreci, birçok üniversitede dijital sistemlere geçilmesiyle değişecek. Yeni düzenlemede en çok QR kodlu ve konum doğrulamalı elektronik yoklama kullanılacak.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, QR kodlu sistemde öğretim görevlisi her dersin başında özel bir kod oluşturacak. Öğrenciler sınıfa girdiklerinde bu kodu mobil cihazlarıyla tarayarak yoklamalarını otomatik olarak işleyecek. Kod sadece o derse özel üretileceği için kısa sürede geçerliliğini yitirecek ve ders dışında kullanılmasının önüne geçilecek.

Diğer yöntemde ise yoklama üniversitenin resmî uygulaması üzerinden yapılacak. Öğretim elemanı yoklamayı sistemden açacak, sınıfta bulunan öğrenciler “elektronik yoklama” bölümünden yoklamaya katılacak. Konum doğrulama ile öğrencinin sınıf içinde olduğu doğrulanacak; cihaz kimlik doğrulaması sayesinde yalnızca kayıtlı cihazlar yoklama alabilecek.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!
Aramaktan Vazgeç