02 Mayıs 2025|Cuma,20:51:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 02.05.2025
DOLAR
38,5656 0,32
EURO
43,6630 0,26
ALTIN
4.005,17 0,03
BİTCOİN
$97.349 0,60
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
09 Temmuz 2020 - 14:17
09 Temmuz 2020 - 14:171 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
1 dakika da okunur
0 yorum

Uzmanı konuştu;İmha işlemi yerinde yapılmalıydı

Sakarya'da havai fişek fabrikasında yaşanan patlamadan kalan patlayıcıların imha işlemi sırasında 3 askerin şehit olması 6 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan ikinci patlamaya ilişkin afet uzmanından açıklama geldi. Afet uzmanı Kubilay Kaptan; "İmha işlemi yerinde yapılması gerekir. Başka yere götürerek değildir" dedi.

Uzmanı konuştu;İmha işlemi yerinde yapılmalıydı
Toprak Turizm Yeni


Sakarya'da 3 askerin şehit olduğu 6 kişinin de yaralandığı patlama ilgili Kubilay Kaptan CNN TÜRK canlı yayınında kritik açıklamalarda bulundu.

Kaptan, şunları söyledi: "Birinci patlamadan sonra olay yerindeki yangın söndürüldü. Ardından yanmayan ve patlamayan materyeller var. Bunlar pimi çekilmiş bomba gibidir. Yerinden kaldırılmadan soğutulması gerekiyor. Çünkü 1000 derecelik sıcaklığa maruz kalmış durumda. Nasıl olsa patlamadı diye kamyonun arkasına alıyoruz ve başka yere taşıyoruz. Yüksek sıcaklık var. Nem var. Oradaki kamyonun kazası ile çok daha büyük olay olabilirdi. Zaten imha işlemi yerinde yapılması gerekir. Başka yere götürerek değildir. Orada indirilirken sürtünmeden kaynaklı kıvılcım çıkarak bu tür bir patlama yaşanmış olabilir. patlamadan yanmadan çıkarılmış ürünler patlamaya hazır hale gelmiş materyallerdir."

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç