19 Nisan 2024|Cuma,05:51:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5731 0,30
EURO
34,6848 0,14
ALTIN
2.523,86 1,58
BİTCOİN
$60.225 2,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
20 Şubat 2023 - 20:14
20 Şubat 2023 - 20:144 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Vali Kaldırım ve Başkan Soykan, Maraş'taki son durumu aktardı

Depremin vurduğu şehirlerden Kahramanmaraş'ta koordinasyon çalışmalarını yürüten Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, son durumu açıkladı.

Vali Kaldırım ve Başkan Soykan, Maraş'taki son durumu aktardı
Yön Bul Akademi


Haber: Mine Yıldırım/Samet Yıldırım

vali kaldırım ve Başkan Bilal Soykan, deprem bölgesinde bulunan Sakaryahaber.com muhabirlerine açıklamalarda bulundu. 

Çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden vali kaldırım; "
Özellikle barınma ihtiyacı, yeme içme ihtiyacı bugün köylere kadar ulaşıldı. Bütün vatandaşlarımıza hem barınma noktasında hem yeme içme, gıda noktasında sağlık noktasında bütün hizmetleri görüldü. Gördüğünüz gibi konteyner kentte tamamlandı. Dünya tarihinin en hızlı yapılan 14. günde vatandaşını içeri alındığı bir konteyner kent oluşturulmuş oldu. Yoğun bir çalışma oldu hummalı bir çalışmayla tamamlamış olduk. Tabi dünyaya bakarsak Avrupa'da bunun yapım süresi 6 aydır. Türkiye'de Elazığ'a biz bunu 20 gün yapmıştık burada 14. günümüz vatandaşlarımızı içeri almış olduk. Devletimizin geldiği noktayı görsel bir mesajla önemli bir nokta. Çadır kentler kuruldu, sosyal dağıtımlar yapıldı. Köylerimize çadırlar dağıtıldı, dağıtılıyor. Her türlü vatandaşımızın ihtiyacı sağlanıyor. Devletimiz güçlü bildiğiniz gibi ayakta kuvvetli aziz milletimiz de öyle. Milletimize  teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum . Devletimize güç kuvvet versin zeval vermesin" dedi. 

SAKARYA YARDIMA BOĞDU

11 ilde çok büyük bir afet yaşandığını ifade eden Kaldırım, şunları söyledi; "

Devletimiz hızlı bir şekilde geldi buraya. Bakanlarımız geldi, valiler geldi, bürokratlar geldi çok hızlı çalışmalar yapıldı. Saha hızlı bir şekilde toparlandı. Sivil toplum örgütleri, vatandaşlarımız aziz milletimiz buraya yardım yağdırdı. Özellikle Sakarya burayı yardıma boğdu hem belediyelerimiz hem kamu kuruluşlarımız hem sivil toplum örgütleri hem de iş adamlarımız. Binin üzerinde tır gönderdiler. Yardım malzemesi, arama kurtarma ekipleri, 300'ün üstünde iş makinası geldi. Çok büyük ve takdire şayan iş yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Akyazı Belediye başkanımız da hem oradan organize etti yardımlar gönderdi hem de kendi iş makinalarıyla ekipleriyle hala sahada buradalar çalışmalarını yürütüyorlar."

İLK GÜNDEN BERİ BÖLGEDEYİZ

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan da belediye olarak bölgeye yardımların devam ettiğini belirterek; "

Kahramanmaraş'tayız depremin 15. günü. Akyazı Belediyesi olarak  depremin ilk günden beri bölgeye yardımlarımız devam ediyor. Sakarya Valimiz bildiğiniz üzere Kahramanmaraş'ta görevli. Bizde ilk gün yardımlarımızı gönderdik, iş makinalarımızı gönderdik gerek belediyenin gerekse hafriyat şirketlerinin. Onlar arama kurtarma faaliyetlerinde bulundular. Gene ilçemizin (Saktim) Sakarya Arama Kurtarma Timi arkadaşlarımız bölgede çalıştılar. Şu anda arama kurtarma çalışmaları bitti. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bu hafta sonu arkadaşlarımızla buraya geldik . Hem çadır kentleri hijyen ilaçlaması yaptık hem yol süpürge aracımızla yolları caddeleri süpürdük. Elimizden geldiği kadar Akyazı halkı adına Akyazı Belediyesi olarak deprem bölgesine yardımlarımızı devam ettiriyoruz. İlk konteyner kentin ziyareti gibi bir program olacak. Allah depremde ölen bütün vatandaşlara rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah devletimizi milletimizi bu tür afetlerden muhafaza eylesin diyorum. Bütün Akyazı halkına ve personellere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç