Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,11:26:00
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3110 0,19
EURO
35,0605 0,17
ALTIN
2.278,21 0,03
BİTCOİN
$70.582 1,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
04 Mart 2021 - 20:21
04 Mart 2021 - 20:213 dakika da okunur 3 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
3 yorum

Validen 'kul hakkına girmeyin, ev ziyaretlerini' sonlandırın çağrısı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, vatandaşlardan hastalık bulaştırmanın, ciddi bir dini sorumluluk ve kul hakkına girmek olduğunu da düşünerek,salgının en hızlı yayılma nedeni olan ev ziyaretlerini sonlandırmalarını istedi.

Validen 'kul hakkına girmeyin, ev ziyaretlerini' sonlandırın çağrısı
Yön Bul Akademi


Vali Çetin Oktay Kaldırım, koronavirüs ile mücadele kapsamında başlatılan seferberlik kapsamında düzenlenen ve şehrin önemli aktörlerinin bir araya geldiği “Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı”na başkanlık etti.

Geniş toplantı Toplantı

Valilik Toplantı Salonunda yapılan geniş katılımlı toplantıya Vali Çetin Oktay belediye yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Şavaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü,  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan katıldı.

Şehrin Tüm Kesimleri Sürece Dahil Olacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan ve tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanan ‘Yeni Normalleşme Dönemi’ kapsamında ilimizdeki tüm kesimlerin sürece dâhil edilmesinin amaçlandığı ‘Dinamik Denetim Modeli'ne geçildiğini ifade eden vali kaldırım, birçok kurum ve kuruluşla eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilecek 14 maddelik uygulama genelgesinin içeriğini katılımcılara aktarırken, toplantıda ilimizde salgınla mücadelede yapılması gereken hususlar ve alınacak ek tedbirler görüşüldü.

Denetim Seferberliği Başlatıldı

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün son durum hakkında bir brifing sunduğu toplantıda Yeni Normalleşme Modelinde şehrimizin değişik kesimlerinden önemli aktörler ile bir araya gelerek değerlendirmeler yaptıklarını söyleyen vali kaldırım, bugünden itibaren yeni ve yoğunlaştırılmış bir süreçle ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de denetim seferberliği başlatıldığını, denetimleri yalnızca polis ve jandarmaya bırakmayıp belediye zabıta personeli ile diğer kurumlardaki ekiplerin sürece dahil edileceğini ve meslek odalarından da bu konuda istifade edileceğini belirterek, bunun da ilimizdeki denetimlere ve salgınla mücadele anlamında kendilerine güç katacağını ifade etti.

KGYS’den de İstifade Edilecek

Kural ihlallerini tespitte Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarından da istifade edeceklerini dile getiren Vali Çetin Oktay Kaldırım, salgınla mücadele tedbirlerine uyumun temin edilmesi için de özellikle bilinçlendirme faaliyetlerini yoğun bir şekilde yürüteceklerinin altını çizdi.

Ev Buluşmalarını Sonlandırmalıyız

İlimizdeki mevcut durumu toplumun her kesiminin desteği ve katkısıyla olumlu seviyelere getirebileceklerine söyleyen vali kaldırım, salgın nedeniyle kontrollü normalleşme döneminde olduğumuzu, hayatımızın her alanında normalleşmeye geçiş için tüm kurallara uyulması gerektiğini ifade edip, vatandaşlarımızdan hastalık bulaştırmanın, ciddi bir dini sorumluluk ve kul hakkına girmek olduğunu da düşünerek, ilimizde salgının en hızlı yayılma nedeni olan ev ziyaretlerini sonlandırmalarını isteyerek, özellikle cenazeler sonrası taziye okuma, mevlid gibi bir araya gelmelerin yapılmasının yasak olduğunun da unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (3)
ekrem yıldırım
ekrem yıldırım

hiç bi partiden değilim öncelikle insanlara iyi örnek olmak lazım daha sonra insanlardan bişey beklemek lazım

CEVAPLA

İsmail
İsmail

Birde şu kültür merkezi ne çare bulunsa havalar ısınınca millet iç içe piknik yapiyor böyle giderse akyazida zor biter bu hastalık

CEVAPLA

Adam
Adam

Valimize söyleyin haberi yok sanırım sakarya akp il kongresini binlerce kişi bir arada yaparken kul hakkı olmuyorda evlerde komşuyla otururken mi kul hakkı oluyor.evimizin içine de müdahale ediyorsunuz artık oldu olacak televizyonu hangi koltukta,hangi kanali izleyeceğimizi de söyleyin yanlış yerde yanlış kanal izlemiyelim.

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç